0 0
Read Time:2 Minute, 4 Second

A putnai kolostornál épül a “Szent Miklós” Szociális Ház, ahol az anyagi lehetőségek nélküli emberek ingyen meleg ételt kapnak.

Március 12-én, pénteken, Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkaügyi miniszter jelenlétében aláirták a putnai kolostroban a “Szent Miklós” Szociális Ház építésére vonatkozó szerződést.

A szerződést Manuela Pătrășcoiu, az Országos Beruházási Társaság (CNI) vezérigazgatója és a pályázatnyertes Simeon Construct vállalat írta alá.

A CNI által finanszirozott projektek szempontjából Sucsáva megye az első helyen szerepel az ország megyéi között, hiszen 2017-től mostanig 53 projekt részesült finanasziozásba, nyilatkozta Cseke Attila fejlesztési miniszter, reményének adva hangot, hogy a projektek és  helyi fejlesztések folyamatosan folytatódnak. Ugyanakkor köszönetet mondott a helyi közösségnek, a polgári és egyházi közigazgatásnak, hogy részt vesznek a projektek kidolgozásában és kivitelezésében.

Gheorghe Flutur, a Szucsáva megyei tanács elnöke a helyi fejlesztési erőfeszítésekről beszélt, megemlitve néhány fontos projektet az idegenforgalom és a vallás, valamint az egészségügyhöz és oktatáshoz való hozzáférés szempontjából. Ezek között szerepel a Sucsáva város központjában található Sfântul Ioan cel Nou kolostor körüli tér jövőbeni átalakítása, ahol mélygarázs épül a térség zsúfoltságának csökkentése érdekében.

Gheroghe Flutur megköszönte a miniszternek a szolidaritást és tomágatását a Közigazgatási Palota felső részének újraépitésében, amely nemrég a tűz martaléka lett.

Melchisedec Velnic, arhimandrita (szerzetes atya) a Putna Kolostor zárdafőnöke bemutatta Putna új parkolójának projektjét, amelynek célja a kolostorhoz való hozzáférés megkönnyitése és egy elektromos töltőállomás kiépitése a turisták számára.

Ezt követően a fejlesztési miniszter és a “Szent Miklós” Szociális Ház építésére vonatkozó szerződést aláiró felek, valamint a Szucsáva megyei tanács elnöke megtekitették a Iacob Putneanul Szent Metropolitan Központjához tartozó, a CNI finanszirozásával épült restaurációs műhelyek egyrészét.

Cseke Attila miniszter látogatása során találkozott Calinic atyával, Sucsáva és Radóc érsekével, aki a megbeszélésen külön kitért arra a jó együttműködésre, amelyet a Sucsáva és Radóc Főegyházmegye egységeinek sikerült kialakitania különböző projektek megvalósitása érdekében, mint például az érsekség három fontos projektje: a Szent János-kolostor körüli térség rendbehozása, Anastasie Crimca metropolita nevét viselő kórház megépítése, aki 1619-ben alapította Moldova első kórházát, valamint a Solca kolostor restaurálása.

Calinic tiszteletbeli atyja a Megváltó Jézus Krisztus ikonját ajándékozta Cseke Attila miniszternek, azzal a kívánsággal, hogy járuljon hozzá azon az épitési folyamathoz, amely méltó ahhoz, aminek Romániának lennie kell.

A “Szent Miklós” Szociális Házat ingyenes étkezés biztosítására használják majd a hátrányos helyzetű emberek számára, biztonságos és higiéniai körülmények között. Az épület 20 hónap múlva készül el.

Távozása előtt a putnai kolostorból Cseke Attila miniszter e szent hely lelki töltetét méltatta és kifejezésre jutatta ama óhaját, hogy még vissztér ide.

Forrás: doxologia.ro

Forditotta: Péterfy Tünde

Foto: doxologia.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.