0 0
Read Time:55 Second

A német kormány nagy aggodalommal tekint a külföldről támogatott civil szervezetekről szóló magyar törvényre és felhivást intézett a budapesti hatóságokhoz az Európai Unió demokratikus elveinek tiszteletben tartására, jelentette ki a német külügyminisztérium szóvivője Berlinben.

Martin Schäfer elmondta: a jogszabállyal, melyet az érintettekkel folytatott konzultáció nélkül fogadtak el, Magyarország olyan államok közé kerül, mint Oroszország, Kína vagy Izrael. Leszögezte: a német kormány számára fontos érték a véleményszabadság, a civil társadalmi szervezetek védelme és munkájuk szabadsága. Ezzel szemben a magyar törvény erősen azt a benyomást kelti, mintha a külföldi részfinanszírozással működő civil szervezetek munkájának megnehezítését célozná – tette hozzá a szóvivő.

Mint mondta: a német kormány üdvözli a Velencei Bizottság június 2-i előzetes állásfoglalását, és sajnálatosnak tartja, hogy az állásfoglalás lényeges és döntő megállapításait a magyar fél nem ültette át a jogszabályba. Mint mondta: kritikus párbeszédet folytatnak a magyar kormánnyal, és nyomon követik, hogy a törvény milyen következményekkel jár a civil szervezetek munkájára.

Kiemelte, hogy a szabadság, a demokrácia és az emberi jogok nem képezhetik vita tárgyát Európában, ezek az értékek jelentik az Európai Unió alapját, és elkötelezte magát mellettük az összes tagállam.

Forrás: 24. Hu

Foto: Evz

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.