0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

mintaAntal Lóránt, a MIÉRT (Az Erdélyi Ifjúsági Értekezlet- az RMDSZ ifjúsági szervezete) elnöke az idei EU-táborban kifejtette: szerinte a székelyföldi autonómia „szinte megvalósult”, hiszen a helyi közigazgatásokban a közösségek képviselői dönthetnek a helyi kérdésekben.

Antal Lóránt nyilatkozata megosztott reagálásokat váltott a más magyar szervezetek részéről, mint például a MINTA (Erdélyi Magyar Néppárt ifjúsági szervezete), amelyet a Tőkés László Fidesz-es euroópai parlamenti képviselő védnöksége alatt álló Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) támogat. A MINTA elnöksége által jegyzett, az EMNP honlapján közölt közlemény nyiltan támad egyes személyeket, mint ahogy ez kiderül az idézett paragráfusból is:

“Megdöbbenéssel olvastuk az RMDSZ ifjúsági szervezetének vezetőjétől származó nyilatkozatot, és arra a következtetésre jutottunk, hogy Antal Lóránt számára vagy teljesen ismeretlen az autonómiatörekvések lényege, vagy szándékosan, a MIÉRT-et eltartó bukaresti anyapárt módszertanát kitanulva, igyekszik tompítani a székelyföldi autonómiamozgalom hatását”.

(…) “Nem csodálkozunk tehát Antal Lóránt kijelentésén, aki feltörekvő közéleti szereplőként igyekszik az őt helyzetbe hozó politikai érdekközösség retorikáját folytatni akkor is, ha azzal a teljes székelyföldi autonómiamozgalomnak árt. A MIÉRT elnökének személyében is jól látszik, hogy kész van már az az új RMDSZ-es generáció, melyet az EU-tábor ideológusai hosszú éveken át nevelgettek, s mely immár kész arra, hogy idővel egyre komolyabb fórumokon hangoztassa: az erdélyi magyarságnak igazából nincs szüksége autonómiára, és a kis lépések politikája mentén elfogadható célunk lehet a teljes önfeladás. Antal Lóránt e legutóbbi megnyilatkozását látva kijelenthetjük: akárhány RMDSZ-es vezető politikus bukik bele korrupciós ügyekbe és szorul ki a közéletből, ott lesz az az új generáció, amelytől szintén semmi jóra nem számíthatunk érdekérvényesítésünk terén”, áll a köleményben.

A legutóbbi erdélyi választások sokat mondóak Antal Lóránt társadalmi támogatottságáról, mig az általa vállalt poziciók a szólásszabadságról és toleranciáról vallanak, egy ideál elérésére törekedve. De bármennyire is támadásokkal teletűzdelt egy politikai mozgalom, elvárásai annál nagyobbak, ami a figyelem felkeltését és az állampolgárok támogatásának elnyerését illeti.

Összeállitotta: Péterffy Tünde

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.