0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Daniel Dines, a szoftverrobotokat fejlesztő román UiPath társalapitója és CEO-ja, a napokban bejelentette, hogy a romániai IT ipar első „unikornisa” egymillió eurót adományoz a Notre-Dame székesegyház újraépitésére.

„A UiPath nagyon sokat köszönhet Franciaországnak és a francia kulturának. A UiPath nevében egymillió eurót szeretnénk adományozni a Notre-Dame újjáépitésére”, közölte Daniel Dines, egy Párizsban szervezett esemény keretében, akit a társaság a Twitteren közölt közleményében idéz.

A startup vállalkozást Daniel Dines és Marius Trica alapitotta Bukarestben, amely az első román „unokornis” lett. Ezt az elnevezést azok a vállalkozások kapják, melyek értéke meghaladja az egymilliárd dollárt. A cégnek irodái vannak Londoban, New York-ban, Bengaluruban, Szingapúrban és Tokióban.

Az amerikai üzleti portál, a Business Insider szerint az UiPath új ügyfelekkel folytat tárgyalásokat, és igy a cég értéke meghaladhatja a hét milliárd dollárt és a legértékesebb mesterséges intelligenciával foglalkozó startup vállalkozássá fejlődhet.

2018 szeptemberében az UiPath értékét három milliárd dollára becsülték azt követően, hogy rekord értékű, azaz 225 millió dollár finanszirozást kapott a Sequoia Capital amerikai kockázati-tőke befektető cégtől és a Google Capital G nevű befektetési szárnyától.

Az UiPath segiteni akar a tűzvészben súlyosan megrongálódott Notre-Dame újjáépitésében. A tűzvészben a székesegyház teljes tetőszerkezete odaveszett a 93 méter magas huszártoronnyal együtt.

A tragédia után több francia gazdag család nagy összegeket ajánlott fel a székesegyház újjraépitésére: a Pinault család 100 millió eurót, a  LVMH csoport és egy másik gazdag család, az Arnault, 200 millió eurót, mig a Bettencourt-Meyers család és a L Oreal csoport ugyancsak 200 millió eurót ajánlottak fel.

A Fitch hitelminősitőt működtető csoport, a Fimalac, vezetője, Marc Ladreit de Lacharrirce, 10 millió eurót ajánlott, akárcsak a Bouygues család. Egy másik gazdag francia család, a Decaux, 20 millió eurót adományoz a Notre-Dame újraépitésére.

Forrás: ziare.com

Forditotta: Péterfy Tünde

Foto: Economica

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.