Az Erdélyi Magyar Néppárt öt politikusa kapott jelölést a pártelnöki tisztségre

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) öt politikusa kapott jelölést a megyei szervezetek részéről a pártelnöki tisztségre – közölte hétfőn internetes oldalán a Krónika napilap.

A lap közlése szerint a március 23-án Nagyváradon tartandó országos küldöttgyűlésen öt jelölt közül választanak a küldöttek. Szilágyi Zsolt jelenlegi elnököt az Arad, Maros, Bihar, Szilágy és Temes megyei szervezetek jelölték. A legkorábban bejelentett kihívóját, Soós Sándor jelenlegi alelnököt a Brassó, Kolozs, Hargita és Kovászna megyei szervezetek jelölték. Toró T. Tibor ügyvezető elnököt és Csomortányi István Bihar megyei elnököt a Szatmár megyei szervezet, Nagy Pált, a párt Hargita megyei szervezete elnökét a Máramaros megyei szervezet jelölte.

Toró T. Tibor, az EMNP ügyvezető elnöke az MTI-nek elmondta: a megyei küldöttgyűlések által jelölt politikusok akkor válnak hivatalosan elnökjelöltekké, ha az országos küldöttgyűlés előtt nyilatkoznak arról, hogy vállalják a megmérettetést, és megválasztásuk esetén az elnöki feladatokat. Hozzátette: kevéssé tartja valószínűnek, hogy mind az öten megmérkőznének a tisztségért. Arról, hogy ő maga vállalja-e a jelöltséget, nem kívánt nyilatkozni.

Toró elmondta: a kongresszuson valamennyi jelölt megkapja a lehetőséget arra, hogy bemutassa a programját.
Az ügyvezető elnök elmondta: a kongresszuson nem kívánják módosítani a párt programját és alapszabályát, csak a szervezeti és működési szabályzatban terveznek apró módosításokat. A kongresszus igazi tétje az elnök és az alelnökök megválasztása, és egy kétéves stratégia elfogadása lesz.

Az EMNP legfelső vezető és döntéshozó testülete  a jelen lévő küldöttek titkos szavazatainak többsége alapján választja meg a párt elnökét, akárcsak a közvetlenül választott alelnököket.

Forrés: MTI

Foto:Maszol

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.