0 0
Read Time:45 Second

„Magyarországon, Lengyelországban és Szlovéniában ”aggasztóan alakul” a sajtószabadság helyzete”, figyelmeztetett szerdán Vera Jourova, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke, az Európai Parlamentben folytatott vitán, közölte az AFP.

Mint hozzáfűzte, az Európai Bizottság “felügyeli a helyzetet” és „nem tétovázik állástfoglalni abban az esetben, ha a nemzeti törvények vagy határozatok megszegik az Európai Unió szabályait”.

Az Európai Bizottság képviselője emlékeztetett a független sajtó fontosságára a demokrácia szempontjából.

“Sajnos az elmúlt hónapokat újabb aggasztó fejlemények jellemezték”, mondta az európai biztos, emlékeztetve a magyarországi független Klubrádió műsorszolgáltatási engedélyének visszavonására, “aggodalomra adó okokból”.

Vera Jourova kitért a reklámadóra vonatkozó lengyel projektre is, amely a független média szerint „a tervezet magát a létüket veszélyezteti”.

Vera Jourova megemlitette, hogy az Európai Bizottság jelentése a 27 tagország jogállamiságáról, amely egyben a média-pluralizmusról is szól, már megfogalmazta ezeket a “problémákat”. Az Európai Bizottság következő jelentését júliusban hozza nyilvánosságra.

Forrás: Agerpres

Forditotta: Balázs Magdolna

Foto: blacknews.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.