0 0
Read Time:38 Second

Az Európai Bizottság (EB) és a tagállamok hatóságai összehangolt, az élelmiszeripari termékek minőségét vizsgáló kampányt indítanak májusban – közölte  Vera Jourová jogérvényesülésért és fogyasztópolitikáért felelős uniós biztos. Vera Jourová arról is szólt, hogy ez év áprilisára elkészül az EB közös kutatóközpontjában fejlesztett módszertan, amelyet legalább 16 tagállam és az érdekelt felek is támogatnak.

A kémiai és szenzoros ellenőrzést jelentő minőségvizsgálat olyan termékeket fog érinteni, amelyek a legtöbb tagállamban forgalomban vannak. A biztos szerint a vizsgálat célja a fogyasztók félrevezetésének megakadályozása, az alacsonyabb minőségű termékek gyártásának visszaszorítása és az élelmiszerek Európa-szerte azonos minőségének biztosítása.

Tavalyi vizsgálatok megállapították, hogy egyes multinacio­nális cégek a később csatlakozott tagállamok vásárlóinak megtévesztésére és becsapására épülő üzletpolitikát folytatnak, gyengébb minőségű alapanyagokból készült élelmiszereket árulnak a kelet-európai országokban.

Forrás: Magyar Idők

Foto:Magyar Hirlap

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.