0 0
Read Time:47 Second

Magyarország kétségtelenül akkunagyhatalom lesz, ha minden bejelentett beruházás megvalósul a tervezett ütemben. 2030-ra évi 207 gigawattórányi akkumulátor legyártásához lesz elég az itteni kapacitás, Európában csak Németországban lesz több, 430 gigawattórányi.

Azonban félő, hogy egysíkúvá válik a gazdaság, és azt sem garantálja semmi, hogy egy közpénzmilliárdokkal kistafírozott üzem évtizedek múlva is működni fog.

A magyar gazdaság szempontjából mégsem jó, sőt egyenesen káros ez az iparpolitika – vitatja a kormány érveit Győrffy Dóra, az MTA doktora, az Akadémia Közgazdaságtudományi Bizottságának elnöke.

Önmagában az, hogy egy termékre van kereslet, nem jelenti azt, hogy itt kell gyártani, Magyarországnak pedig nincs olyan komparatív előnye más országokkal szemben, ami különösebben alkalmassá tenné az akkunagyhatalmi szerepre. E gyárak érdekében a kormány forrásokat von el más területek fejlesztésétől, noha mindeddig nem mutatta be adatokkal, előrejelzésekkel, objektív érvekkel, mi abban a jó, ha nyakló nélkül települnek az országba az ázsiai üzemek. Az erőforrások ekkora koncentrációja miatt félő, hogy a gazdaság egysíkúvá válik.

Forrás:m.hvg.hu

Foto: hvg360

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.