Az ország kulturális sokszínűségét népszerűsítő kampányt indít a bukaresti kisebbségvédelmi hivatal

Az ország kulturális sokszínűségét népszerűsítő kampányt indít M2018 címmel a bukaresti kormány kisebbségvédelmi intézménye, az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala (DRI) Románia centenáriuma alkalmából.

A DRI online felületein ismerteti a Romániában élő húsz nemzeti kisebbséget képviselő szervezetektől összegyűjtött érdekességeket, hogy a szélesebb nyilvánossággal is megismertesse, mivel járult hozzá egy-egy kisebbségi közösség Románia multikulturális gazdagságához az elmúlt száz évben.

A kampány során közösségenként öt-öt olyan személyiséget mutatnak be, akik tevékenységük révén jelentősen hozzájárultak Románia fejlődéséhez.

“Olyan kifejezéseket is összegyűjtöttünk, amelyek a kisebbségi nyelvekből kerültek be a román nyelvbe, élő nyelvi bizonyítékai a kisebbség is többség közötti kulturális cserének. A kampány keretében olyan kortárs személyiségekkel is megismerkedhetünk, akik kiérdemlik a ‘sokszínűség nagykövetei’ címet, mivel az utóbbi húsz évben sokat tettek a kultúraközi párbeszédért és a kulturális, etnikai sokszínűség népszerűsítéséért”, olvasható az MTI-hez eljuttott közleményben.

Forrás:MTI

Foto:www.dri.gov.ro

 

 

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.