0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second


Az egységes európai bankrendszer kialakításáról, illetve ezen beül, a lakásépítés céljából felvett hitelkölcsönnel foglalkozó romániai bankrendszerekről tárgyalt Borbély László képviselő, az RMDSZ politikai alelnök Brüsszelben. A közös bankfelügyelet létrehozásáról – amelynek célja, hogy az eurózóna mintegy hatezer bankja fölötti hatósági felügyelet egységes szempontok szerint működő rendszerével megakadályozzák a pénzügyi válságok megismétlődését –, a román parlamenti bizottság tagjai Rainer Wielandal, az Európai Parlament alelnökével, Günther Hermann Oettingerrel, az energiáért felelős Európai Uniós biztossal, valamint a romániai európai parlamenti képviselőkkel egyeztettek, mutat rá az RMDSZ politikai alelnökének Sajtóhivatala által a www.hirekhataroknelkul.blogspot.rohirportálunkhoz eljuttatott közlemény.
„Ez a lehetőség, hogy 5 évig, bizonyos feltételek mellett, külön erre szakosodott bankoknál le lehet tenni egy bizonyos összeget és 5 év után, fix kamattal egy előnyös hitelszerződést lehet kötni, amelyet egyébként az állam is támogat egy bizonyos összeggel, sok fiatalon segített az elmúlt években” – fogalmazott Borbély László, a román parlamenti bizottság tagjaként. Hozzátette, a hitelt kizárólag lakásépítésre, felújításra, esetleg szigetelésre lehet felhasználni.
Ez a rendszer a 2000-es évek közepén indult be, egy olyan törvény alapján, amelyet kormányzati szereplőként, az RMDSZ is támogatott. „Azóta sokszor bebizonyította hatékonyságát, hiszen az utóbbi években megközelítőleg 500 ezer hitelt adott egy-két szakosodott romániai bank az állampolgároknak. Most a recesszióban, mikor a bankok nagyon nehezen adnak hitelt, ez egy biztonságos lehetőség, amely segíti, főleg a fiatalokat abban, hogy lakást tudjanak építeni, esetleg felújítani. Ezért azt a rendszert továbbra is támogatnunk kell” – tette hozzá Borbély László. română
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.