December 3-án, a Jótékonyság Nemzetközi Napján, románok és magyarok tiszta szivvel, együttes erővel fogtak össze egy nemes célért

Az idén a Giving Tuesday (Adakozó Kedd) jótékonysági eseményre december 3-án került sor. E napon a románokat és a romániai magyarokat arra ösztönözték, hogy szivvel-lélekkel tegyék azt, amit tesznek és vegyenek részt a jótékonysági projektekben, legyenek másokkal szolidárisak. A tavalyi jótékonysági akción több mint 100 helyi kezdeményezés csatlakozott a #GivingTuesday mozgalomhoz, mosolyt varázsolva egy-egy szegény család vagy  hátrányos helyzetben lévő idős és gyermek arcára.

Országos szinten, a jó cselekedeteket az oficială#puneinimă cimke alatt gyűjtjük össze. A nyolc jótékonysági nagykövet példa lehet bárki számára, hiszen bárkit cselekvésre késztethet. A Giving Tuesday 2019 nagykövetei  Amalia Enache, Andrei Stupu, Andrei Ștefan, Cristina Hurdubaia, Diana Lupu, Oana Brătilă, Vasi Rădulescu și Dana Gonţ voltak.

„Mindannyian másképpen határozzuk meg a jótékonyság fogalmát, az előző évek tapasztalatai alapján. A Jótékonyság Napja számunkra a másikra való figyelést, segitségnyújtást jelent, azoknak, akiknek szüksége van erre. Hisszük, hogy mi is tudunk időt szánni rájuk, mosolyt varázsolni arcukra. A nagylelküség, az adás erénye egy kimondhatatlan, leirhatatlan öröm forrása”, mondotta Bodor László, az Envision Egyesület társalapitója.

Az idén, december 3-án úgy döntöttünk, hogy megállunk egy pillanatra és segitünk annak, akinek valóban szüksége van a segitségre, illetve támogatunk egy nemes célt.

A legfontosabb az, hogy mindig igy tegyünk, necsak e napon, hanem a hét minden napján. Az ügyben érdekeltek többet megtudhatnak a givingtuesday.ro honlapról vagy a Giving Tuesday Románia közösségi oldalról. Együtt alakitjuk a közösséget, a várost, az országot és a világot, amelyben élünk”.

Az Envision Egyesület – a romániai mozgalom mozgatórugója – meghivja a romániai civil szervezeteket, állami intézményeket, kezdeményező csoportokat és fizikai személyeket, hogy vegyenek részt a Giving Tuesday globális mozgalomban. Kezdeményezéseiket jelezhetik a givingtuesday.ro honlapon, illetve a #puneinimă és  #GivingTuesdayRo cimkék alatt, és ezáltal kialakithatnak egy jótékonysági térképet is.

Sajtóközlemény, Envision Egyesület

 

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.