0 0
Read Time:54 Second

Elroy Thümmler, egy holland üzletember beleszeretett egy Nógrád megyei zsákfaluba, Bedepusztába, és sorra megvette majdnem az összes házat – derül ki a Hvg.hu portálon közölt riportból.

A bedepusztai – főleg roma – családoknak más falvakban vett jobb házakat, és ők oda költöztek. Előfordult, hogy egy házban akár három család is élt, számukra három külön otthont vásárolt.

Az egykor Amszterdamban képregény-kereskedő Thümmler 600 milliót költött a faluberuházásra.

Jelenleg már csak két magyar, egy méhész és egy vadász maradt Bedepusztán. Ha jövő nyárra elkészül a beruházás, Thümmler azt tervezi, hogy különféle rendezvényekre adja ki a falut, és kisebb zenei fesztiválokat is el tudna képzelni a településen.

Noha a falu még csak félkész, mégis volt már a településen fesztivál-afterparty és őszre várják az első céges ügyfelet, a San Franciscó-i Wetransfert. Nemcsak házak lesznek Bedepusztán, hanem medence, hostel és kemping is.

A Hvg megjegyzi, a budapesti holland nagykövetség adatai szerint háromezer holland él Magyarországon. A legtöbben Baranyában és Somogyban laknak. A Magyarországon élő hollandok nagyobb része nyugdíjas, akik a nyugati nyugdíjból nagyon jó életszínvonalat tudnak elérni a magyar falvakban.

Forrás: mno.hu

Foto:ittHon.ma

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.