0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second
Bela Kovacs, a member of the European Parliament and Hungarian far-right Jobbik party, addresses a news conference in Budapest
Forrás: www.rfi.ro

Az Európai Parlament jogi bizottsága, a JURI zárt ülésen hallgatta meg nemrég Polt Péter legfőbb ügyészt, Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselőjének ügyében.

A Jobbik EP-képviselője mentelmi jogának felfüggesztését tavaly kérte a magyar ügyészség az EP-től, arra hivatkozva, hogy a politikussal szemben súlyos bűncselekmény miatt folytat eljárást. Kovács Béla ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést. Polt Péter a meghallgatást követően elmondta, úgy véli, sikerült választ adnia a felmerült kérdésekre, vázolta az ügy bonyolultságát jelentő körülményeket, és igyekezett minden kérdésre megfelelő választ adni, aminek az szabott korlátokat, hogy az ügy olyan titkos információkat tartalmaz, amelyeket zárt ülésen sem lehet feltárni. Hangsúlyozta, csak a mentelmi jog felfüggesztését követően lehet gyanúsítottként meghallgatni Kovács Bélát, vagy bármilyen kényszerintézkedést alkalmazni ellene. A Jobbik arra szólította fel Polt Pétert, hogy vagy álljon elő konkrét bizonyítékokkal, vagy ejtse Kovács ügyét.

Szájer József, az Európai Néppárt frakcióvezető-helyettese kijelentette a Magyar Hirlapnak: Kovács ahelyett, hogy azt kérte volna, hogy minél előbb vonják meg mentelmi jogát, és tegyék lehetővé ártatlansága bírósági bizonyítását, inkább „beadványokkal igyekszik elhúzni ezt a folyamatot”. Kifejtette, a jobbikos képviselő ugyan maga nem mondhat le a mentelmi jogáról, de ha időhúzás helyett erre kért volna a bizottságot, már sokkal előbbre tartana az ügy.

Az Európai Parlament a jövő héttől nyári szünetet tart. A Kovács Béla ügyében készült jelentés szeptemberre készül el, s egyelőre nem tudni, hogy a JURI következő ülésén tartanak-e újabb meghallgatást, tájékoztatott a Magyar Hirlap.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.