Elutasította az EMNP az MPP vádját

birot-kifutyultek-na-vajon-kit-hibaztat  Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményben adott hangot felháborodásának amiatt, hogy egy pénteki közleményben a Magyar Polgári Párt (MPP) az EMNP  “felbérelt fütyülőinek” tulajdonította Biró Zsolt MPP-elnök kifütyülését a székely szabadság napján Marosvásárhelyen.

Az EMNP szerint Marosvásárhelyen a tömeg “spontán módon nyilvánított véleményt Bíró Zsoltról és az ő két éve tartó politikai ámokfutásáról”. Az EMNP szerint az MPP-nek mások vádolása helyett szembe kellene néznie azzal, hogy “az RMDSZ-t minden áron kiszolgálni akaró lakájpolitikája erkölcsi bukást eredményezett, és politikai bukást vetít előre”. 

A marosvásárhelyi székely vértanúk emlékművénél tartott csütörtök délutáni megmozduláson Biró Zsoltot a rendezvényről intézményesen távol maradó Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szövetségeseként fütyülték ki. A politikus a megírt beszédét félretéve kijelentette: “Ha a székely autonómiát a megosztás eszközévé tesszük, akkor az autonómia ügye biztos vesztésre van ítélve.”

Az MPP pénteken kiadott közleményében az EMNP  által “felbérelt fütyülőknek” tulajdonította a történteket. Példátlannak tartotta, hogy éppen a magyar közösség soraiból “felbujtott provokátorok” zavarták meg a rendezvényt.

Foto: szekelyfold.ma

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.