0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second


Egyre nagyobb számban kapnak Miskolcon vezetői tisztséget Erdélyből áttelepült magyarok, akiket a nagyváradi születésű fideszes polgármester, Kriza Ákos rokoni, baráti, ismeretségi alapon nevez ki posztjukra – állítja a borsodi megyeszékhely önkormányzatának szocialista frakcióvezetője.
Földesi Norbert listát tett közzé azokról a személyekről, akiket a fideszes városvezetés hivatalba lépése óta neveztek ki posztjukra. A lista szerint valamennyien erdélyi vagy partiumi származásúak és többségüknek korábban semmi köze nem volt Miskolchoz. A listán több önkormányzati tulajdonban lévő vállalat, a helyi színház és a bábszínház, illetve két tanintézmény vezetőjének neve szerepel, akiknek a szocialista politikus szerint semmi közük Miskolchoz.
Földesi felszólította a fideszes polgármestert, válaszoljon a kérdésre: igaz-e, hogy a listán szereplők mindegyike rokona, barátja vagy ismerőse?
A polgármester közleményben, majd sajtótájékoztatón is reagált a szocialista politikus által felvetett kérdésekre. Kriza Ákos elismerte: a listán szereplő személyek mind erdélyi vagy partiumi származásúak, ám elhárította azt a megállapítást, hogy semmi közük nincs a városhoz. Érvei szerint a felsoroltak közül többen Miskolcon szereztek egyetemi diplomát, hosszú ideje a település szolgálatában fejtik ki munkájukat.
Kriza Ákos azt mondta: a miskolci önkormányzatnál és a város cégeinél több ezer ember dolgozik becsülettel, és vannak közöttük határon túlról érkezett magyarok, akik évek óta itt élnek és dolgoznak.
A polgármester a szocialisták szemére vetette: nem az érdekli őket, hogy ezek az emberek hogyan végzik munkájukat. „Nem kifogásolják semmilyen módon szakmai tevékenységüket, csak azt kérdezik, erdélyiek-e? A cél világos: újra sugallni akarják azt a szellemiséget, ami a 2004. december 5-ei gyalázatos népszavazáshoz vezetett, amikor az MSZP magyart úszított magyar ellen és ami miatt Mesterházi Attila az MSZP nevében bocsánatot kellett kérjen Kolozsváron” – állítja Kriza Ákos. (kitekinto.hu – 2013. január 18)
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.