0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Eddig nem nagyon volt aktív a nonprofit világban Alexander Soros, azonban a baloldali politikai csoportok támogatásával most mégis apja nyomdokaiba léphet – írta a The Washington Free Beacon cikkére hivatkozva a Capital Research portál George Soros fiáról. Összeállításuk szerint ifjabb Soros idén máris lehagyta apját éves politikai hozzájárulásaiban.

Az idén Alexander Soros több mint 150 ezer dollárt költött párt- és kampánytámogatásra, azaz 40 ezerrel többet, mint George Soros. Áprilisban 33 900 dollárt adott az amerikai Demokrata Pártnak, törvényesen ez az éves maximum, amit adományozhat. Szintén hozzájárult még több demokrata kongresszusi és szenátusi képviselőjelölt kampányához. Alexander két idősebb testvérével, Andreával és Jonathannel apjuk alapítványa, a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) vezetőségének is tagjai. Alexander 2012-ben saját alapítványt is létrehozott (Alexander Soros Foundation – ASF), amely szintén támogat baloldali csoportokat. Nemzetközi színtéren pedig környezetvédelmi témákra koncentrál. Belföldön nagylel- kűen támogatott illegális bevándorlást támogató szervezeteket is.

Az ifjabb Soros sokáig a milliárdos aranyifjak életét élte a portál szerint, a 2016-os amerikai elnökválasztáson azonban belépett a nagypályás liberális politikai donorok klubjába. Több mint négy és fél millió dollárt költött a demokraták kampányaira, miközben két évvel korábban csak négyszázezret áldozott hasonló célra.

„Még nem tudni, mekkora befolyással lesznek Soros fiai a nemzetközi liberális politikában a következő években, de ha Alexander 2017-es költekezéséből indulunk ki, a jövőben exponenciálisan nőhet ez a befolyás” – zárta a cikket a Capital Research.

Forrás: Magyar Hirlap

Foto> Twitter

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.