0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second
images
Foto: politikapedia.hu

Magyarország harmincöt éve nem volt ennyire elszigetelve, mint most, nyilatkozta Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. A volt kormányfő és pártjának elnökségi tagjai tizenhét ország nagykövetével találkoztak, több uniós tagállam mellett az Egyesült Államok, Kanada és Albánia is képviseltette magát, mely alkalommal téjékoztatták a nagyköveteket Magyarotszág helyzetéről, irja a Magyar Hirlap. Gyurcsány szerint az ország elszigetelése a demokratikus alapértékek megkérdőjelezésével kezdődött, az elmúlt hetekben pedig már befolyásos, nagy tekintélynek örvendő országok tartották korruptnak a kormányt és köreit, ami „maga a drámai végkifejlet”.
A DK két EP-képviselője, Nieder­müller Péter és Molnár Csaba levélben kérte az Európai Bizottságot (EB), függessze fel Budapest jogát, hogy szabadon dönthessen az uniós források felhasználásáról. Jean-Claude Juncker bizottsági elnöknek azt javasolták, az EB alkalmazzon szankciókat a „magyar kormányzati korrupció legfőbb haszonélvezői, a fideszes üzletei körök és a fideszes oligarchák ellen”.
Visszavágásában a Fidesz hiteltelennek és képmutatónak nevezte, hogy annak a Gyurcsánynak a pártja beszél korrupcióról, akinek „kormányzása idején offshore cégeken, színlelt szerződéseken, ingatlanpanamákon, telekcseréken keresztül szivattyúzták ki a közpénzeket az országból, sőt az alvilágtól is csúszópénzeket fogadtak el”. Gyurcsány „képes lenne veszélybe sodorni a munkahelyeket, a családokat, a magyar vállalkozásokat és a települések jövőjét” – írta a kormánypárt közleményében, utalva arra, hogy a DK veszélyeztetné azt a tizenkétezer­milliárd forintnyi fejlesztést, amely a következő években megvalósulhat az országban.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.