Hargita megyei kistermelők a hétvégi, bukaresti Ozosep termékvásáron

deliciiIgazi gulyásssal, lekvárokkal, szirupokkal és a hagyományos székely konyha sok más finomságaival kecsegteti több, mint 20 Hargita megyei kistermelő e hét végén, szombaton és vasárnap, a bukaresti Verona kertben megrendezett Ozosep (Az a szép) gasztro-kulturális vásár látogatóit, tudtuk meg a szervezők által az Agerpres Nemzeti Hirügynökséghez eljuttatott és közölt közleményből.

A mostani vásár újdonsága a „Sekler Hot Dog”, amelyet természetes hozzávalókból, székely módra készitettek a hargitaiak.

E hétvégi vásár elmaradhatatlan  specialitása az óriási üstökben készitett forró gulyás, de hasonló népszerúségnek örvendenek a hús- és sajtfélék, a házi kenyér, a gyümölcstea vagy pálinka,  jegyzi meg az emlitett forrás.

A bukarestiek lángost, kürtöskalácsot, süteményeket mézes pogácsát, mi több, füstölt pisztrángot, akárcsak kerámia- és kézműves termékeket, természetes kozmetikai cikkeket és sok más dolgot vásárolhatnak.

A szervezők aprajához-nagyjához szóló szórakozató programokra is gondoltak e két nap alatt. Igy, alkotóműhelyeket szerveztek, ahol kicsik és nagyok egyaránt kikapcsolódhatnak, kreatív tevékenységek közepette: karneváli maszkok és különböző diszek készitésével. A kellemes   hangulatot a vásár második és egyben utolsó napján tovább fokozza a  DJ Abasc koncertje.

Forrás:Agerpres

Forditotta: Péterffy Tünde

Foto: Agerpres

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.