Interjú Biró Rozália Bihar megyei szenátorral

A bukaresti parlament szerdán megszavazta a szociálliberális koalició bizalmatlansági inditványát, igy Sorin Grindeanu miniszterelnöknek megszűnt a megbizatása és Romániában új kormány alakul.

Biró Rozáliát, az RMDSZ Bihar megyei szenátorát megkérdeztük, hogy ebben a politikai kontextusban milyen helyzetben van az RMDSZ?

“Függetlenül attól, hogy a bizalmatlansági inditványt nem szavaztuk meg, a parlamenti együttműködési partnerségünk megmarad. Amennyiben a kormányprogramban és a kormányralépés pillanatában megkötött együttműködési prioritásainkat tiszteletben tartják, akkor ennek keretében tudunk együttműködni a továbbiakban is. A kormányzással kapcsolatban, hogy milyen helyzet alakul ki, hát ezek most latolgatások, egyelőre nem lehet tudni. Annyit eltudok, viszont mondani, hogy az RMDSZ valahányszor koaliciós partneri kapcsolatot alakitott ki előbb leült és megtárgyalta prioritásait, s mindazt, amit támogatni tud koaliciós partnerként és ennek függvényében kötött megállapodást. Ez valószinüleg most is igy lesz, vagyis a közösség érdekeit kell képviselnie”, mondotta Biró Rozália.

Arra a kérdésre, hogy mivel magyarázza a hirtelen bekövetkezett helyzetváltozást, amikor lekerültek napirendről az RMDSZ által beterjesztett törvénytervezetek, kihangsúlyozta:

“Minden oldaról megpróbáltak nyomást gyakorolni a PSD-és kollégák, hogy miért helyezkedtek ilyen magatartásra azt pontosan nem tudom”.

Az interjút készitette: Balázs Magdolna

Foto: BihorStiri.ro

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.