0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

A kanadai parlament nemrég elfogadta a menekültügyi rendszert átalakító törvényt, közölte a Magyar Nemzet  cimű újság internetes kiadása. Ilyen körülmények között Magyarország készül a Kanadába korábban kivándorolt romák tömeges visszatelepülésére, nyilatkozta Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, megjegyezve, hogy a kivándoroltak nyilvánvalóan „nem holnap” térnek haza, a Kanadában most elfogadott rendszer bevezetéséig várhatóan még sok idő eltelik, „így lesz időnk felkészülni a probléma orvoslására”.
”Az ember elsősorban a saját sorsáért, saját döntéseiért felelős, ugyanakkor nem kerülhető el azok büntetőjogi felelősségre vonása, akik ezeket az embereket becsapták, aztán magukra hagyták. Ha nem így teszünk, folyamatosan azzal a helyzettel szembesülhetünk, hogy bizonyos emberek egyéni haszonszerzésük miatt problémákat okoznak, amelyek megoldása az államra marad”, összegezte a miniszter.
      Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének kijelentésével szemben, miszerint Magyarország felkészült a kanadai romák tömges visszatelepülésére, Gina Csányi-Robah azt irja az általa összeállitott dokumentumban, hogy „Magyarország nem biztonságos ország”. A közép-európai romák befogadására specializálódott torontói Roma Közösségi Központ (Roma Community Center) vezetője az emlitett dokumentumot a kanadai parlament bevándorlásügyi bizottsága elé terjesztette, tájékoztatott a Magyar Nemzet cimű újság internetes honlapja, hozzáfűzve, hogy a kanadai parlament a bevándorlási törvényt a magyarországi romák menekültáradata miatt módositja. A módositás leghangsúlyosabb eleme az lesz, hogy a mindenkori bevándorlásügyi miniszter – jelen esetben a konzervatív Jason Kennedy – személyesen határozhatja meg az úgynevezett biztonságos országok listáját. Jason Kenney többször is egyértelműen jelezte: ez a törvény a Magyarországból érkező, önmagukat áldozatként beállító cigányok miatt született meg. A Roma Community Center intenziv ellenkampányba kezdett, amelyben azt terjeszti Magyarországró, Csehországról és Szlovákiáról, hogy nem biztonságos országok, fűzte hozzá az emlitett forrás. (2012 június 20)
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.