Magyarország felkészült a kanadai romák tömeges visszatelepülésére

A kanadai parlament nemrég elfogadta a menekültügyi rendszert átalakító törvényt, közölte a Magyar Nemzet  cimű újság internetes kiadása. Ilyen körülmények között Magyarország készül a Kanadába korábban kivándorolt romák tömeges visszatelepülésére, nyilatkozta Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, megjegyezve, hogy a kivándoroltak nyilvánvalóan „nem holnap” térnek haza, a Kanadában most elfogadott rendszer bevezetéséig várhatóan még sok idő eltelik, „így lesz időnk felkészülni a probléma orvoslására”.
”Az ember elsősorban a saját sorsáért, saját döntéseiért felelős, ugyanakkor nem kerülhető el azok büntetőjogi felelősségre vonása, akik ezeket az embereket becsapták, aztán magukra hagyták. Ha nem így teszünk, folyamatosan azzal a helyzettel szembesülhetünk, hogy bizonyos emberek egyéni haszonszerzésük miatt problémákat okoznak, amelyek megoldása az államra marad”, összegezte a miniszter.
      Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének kijelentésével szemben, miszerint Magyarország felkészült a kanadai romák tömges visszatelepülésére, Gina Csányi-Robah azt irja az általa összeállitott dokumentumban, hogy „Magyarország nem biztonságos ország”. A közép-európai romák befogadására specializálódott torontói Roma Közösségi Központ (Roma Community Center) vezetője az emlitett dokumentumot a kanadai parlament bevándorlásügyi bizottsága elé terjesztette, tájékoztatott a Magyar Nemzet cimű újság internetes honlapja, hozzáfűzve, hogy a kanadai parlament a bevándorlási törvényt a magyarországi romák menekültáradata miatt módositja. A módositás leghangsúlyosabb eleme az lesz, hogy a mindenkori bevándorlásügyi miniszter – jelen esetben a konzervatív Jason Kennedy – személyesen határozhatja meg az úgynevezett biztonságos országok listáját. Jason Kenney többször is egyértelműen jelezte: ez a törvény a Magyarországból érkező, önmagukat áldozatként beállító cigányok miatt született meg. A Roma Community Center intenziv ellenkampányba kezdett, amelyben azt terjeszti Magyarországró, Csehországról és Szlovákiáról, hogy nem biztonságos országok, fűzte hozzá az emlitett forrás. (2012 június 20)

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.