0 0
Read Time:53 Second

A konstancai Tengeri Kikötők Kezelője Nemzeti Társaság Rt. (CNAPM) becslése szerint a kikötőben 23,4 millió tona gabonaféle szállitását bonyolitják le ez évben, ami európai viszonylatban első helyet biztosit a legfontosabb fekete-tengeri gabonaszállitási csomópontnak.

Nicolae Dan Tivilichi, a konstancai CNAPM vezérigazgatója az Agerpres hirügynökségnek nyilatkozva kihangsúlyozta, hogy elvárásaik szerint az elmúlt esztendőhöz képest ez év végéig három millió tonnával több gabonaféle érkezik a konstancai kikötő tranzit termináljaihoz, igy a kikötőben lebonyolitott gabonaforgalom szempontjából európai szinten Konstanca megőrzi tavaly elnyert első helyét, amikoris hosszú évek után először sikerült megfosztania az első helytől a Rouen francia kikötőt.

A konstancai kikötő tiz gabonasilója több mint 1,25 millió tonna gabonaféle tárolását teszi lehetővé.

Megjegyzendő, hogy a konstancai gabonatermináloknál bonyolitja le agrárexportját Szerbia, Magyarország, Bulgária és Ausztria, és ugyancsak innen szállitják a silós árut Albániába, Algériába, Bangladeshbe, Braziliába, Ciprusba, Horvátországba, Egyiptomba, Etiópiába, Izralebe, Irakba, Japánba, Dél-Koreába, Kuvaitba, Pakisztánba, Portugáliába, Grúziába, Németországba és Görögországba. Szintén Konstanca rakpartjairól történik a tranzit gabonafuvarozás is Magyarország, Bulgária, Ausztria, Moldávia, Szerbia, Ukrjana, Horvátorszég, Németország és Szlovákia fele.

Forrás: Agerpres

Forditotta: Székely Dénes

Foto: Depositphotos

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.