0 0
Read Time:48 Second

Áder János
Áder János köztársasági elnök

   

Áder János köztársasági elnök levélben invitálta munkaebédre a nemzetiségi szószólókat a Sándor-palotába június 17-ére, tájékoztatott az MTI.

A Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján a nemzeti összetartozás napján közzétett dokumentumban Áder János úgy fogalmazott: az erős nemzetek a 21. század közös Európájának is nélkülözhetetlen erőforrást jelentenek, a mai magyaroknak ezért fontos törekvésük, hogy erős nemzetként vehessenek részt Európa sorsának alakításában.

    “A határokon túl élő honfitársak magyar állampolgárrá válásának lehetősége kiemelt szerepet játszik e törekvésünkben”, miként a nemzeti kisebbségek parlamenti képviselete is fontos korszakhatárt jelez a nemzet egységének megteremtésében – fejtette ki.

    Áder János rámutatott: köztársasági elnökként legfontosabb alkotmányos kötelezettségeinek egyike a nemzet egységének képviselete. Hangsúlyozta: politikai nemzetünk sikeres jövője legalább annyira múlik a közös múlt bölcs megértésén, mint a lehetőségek józan felmérésén és okos kiaknázásán.

    A munkaebéd megfelelő keretet biztosít ahhoz, hogy közösen vitassák meg azokat a kérdéseket, amelyek a nemzeti összetartozás megerősítése szempontjából fontosak – írta.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.