0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Novák Eduárd Facebook-oldalán jelentette be a hogy visszavonul az aktív versenyzésből, hangsúlyozva, még nem tudja, hogy döntése végleges-e, vagy csak átmeneti.

„Az élet egy stratégia. Most pedig a legfontosabb, hogy az Országos Sportstratégiára összpontosítsak, így 15 év gyorskorcsolyázás és 23 év kerékpározás után úgy döntöttem, hogy egy ideig visszavonulok a versenyektől. 2022 egy nagyon fontos év lehet, az abszolút prioritásom most pedig ez a projekt, amelybe mindent bele szeretnék adni – fogalmazott bejegyzésében.

Hozzátette, még nem tudja, hogy visszavonulása csak átmeneti vagy végleges, de bízik benne, hogy lépésenként könnyebb lesz elviselni a döntés fájdalmát.

„Még nem tudom elképzelni az életemet a versenyek, az edzések nélkül. Sok éven át ez volt a mindenem, és nem hiszem, hogy bármi is pótolhatná azt a beteljesülést, amit éreztem. A versenysporthoz kötődnek életem legszebb és legnehezebb pillanatai is. Biztosan sok mindent sokkal jobban is csinálhattam volna, de a legfontosabb számomra, hogy mindent elértem, amit akartam – nyomatékosította.

A 45 éves Eduárd Novák 2012-ben egy arany- és egy ezüstéremmel tért haza a londoni paralimpiai játékokról, négy évvel korábban pedig Pekingben ezüstérmet szerzett. Az idei tokiói paralimpiai játékokon szintén ezüstérmet szerzett a 4000 méteres kerékpárversenyen. Eduárd Novák az első, aki miniszteri minőségében részt vett az olimpiai vagy a paralimpiai játékokon és érmet is szerzett.

Forrás: Szekelyhon.ro

Foto: szatmar.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.