0 0
Read Time:55 Second

A Hargita megyei Csíkkozmás községből több szülő arra kérte a helyi és megyei hatóságokat, hogy szervezzenek olyan táborokat, ahol gyermekeik román nyelvet tanulhatnak.

Az Egyesület Csíkkozmásért olyan foglalkozások szervezését kérte, melyek révén a kicsik elsajátíthatják az államnyelvet. A gyerekek csoportokban dolgoztak,  játékok, rajzok és interaktív tevékenységek segítségével tanulták annak az országnak a nyelvét, ahol születtek.

Óriási volt az érdeklődés, alig 10 perc alatt beteltek a helyek, a kínált lehetőségekhez képest duplája volt a kereslet. A múlt héten lezajlott táborba 21, 8 és 11 év közötti gyereket írattak be Csíkkozmásról és Lázárfalváról.

„A táborozást a szülők kezdeményezték. A nyár folyamán minden évben angol nyelvű táborokat szerveztek és szerveznek, most pedig a szülők kérték, hogy legyen, ehhez hasonlóan, román nyelvű tábor is. A szervezőktől úgy értettem, hogy tíz perc alatt minden hely betelt, és körülbelül tízszer többen akarták román ráborba küldeni gyermekeiket”, nyílatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Az ilyen kezdeményezés nem épp új keletű, hiszen 2017-ben egy szintén magyar származású hargitai román nyelvtanár diákjait Olténiába vitte, hogy tanulják annak az országnak a nyelvét, ahol élnek.

Forrás: r3media.ro

Fordította: Péterfy Tünde

Foto: R3media

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.