Szávay István: A FIDESZ robbantotta ki Kovács Béla jobbikos EP-képviselő kémbotrányát

szavay_istvan
szavay_istvan, országgyűlési képviselő

A választások után milyen mértékben növekszik az európai nacionalista pártok EUparlamenti szereplése?

A Kovács Béla-ügy belpolitikai hatása befolyásolja-e az EP-választásokat? Kinek kedvez ez a hangulat – esetleg a Fidesz-KDNP-nek, az MSZP-nek vagy az LMP-nek? Hogyan értékeli a mintegy tíz nappal az európai parlamenti választások előtt kirobbant kémkedési-ügyet? Lehet arra is gondolni, hogy a Kovács Béla-ügy a Fidesz „manővérezése” a legfontosabb ellenzéki párt, a Jobbik, bizalmának megrontása érdekében?

Ezekkel a kérdésekkel fordultunk a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnökéhez. Ime, hogyan vélekedett Szávay István országgyűlési képviselő:

Kovács Bélát – mint ahogyan azt többször, több fórumon is elmondtuk – külföldi politikai megrendelésre érte alaptalan vádaskodás feltűnő módon, közvetlenül az EP-választások előtt.

Az ezt követő eljárás több eleme is az 50-es évek Rákosi-féle koncepciós pereire emlékeztet. Elég itt csak azt megjegyeznem, hogy Kovács Béla ügyét a Nemzetbiztonsági Bizottság zárt ülésen tárgyalta annak ellenére, hogy Kovács Béla és Vona Gábor is jelezte: a nyilvánosság és a sajtó előtt szeretnék ezt lebonyolítani. Ráadásul az állítólagos bizonyítékokat is titkosították rögtön 2043-ig.

Az, hogy az ügy kinek kedvez a fentiekből egyértelmű: a Fidesz nyugati parancsra próbálja megtörni a Jobbik azon dinamikus erősödését, amelynek következtében áprilisban több mint 1 millió magyar választotta a nemzeti pártot az országgyűlési választásokon. Ennek érdekében pedig a titkosszolgálatok politikai célú felhasználásától, emberek igazságtalan meghurcolásától és az Oroszországgal való diplomáciai-politikai-gazdasági kapcsolatok kockára tételétől sem riad vissza, annak ellenére, hogy külpolitikájában maga is a Jobbik által meghirdetett keleti nyitást követi.

 Arra a kérdésre, hogy milyen mértékben hatnak ki a kémkedési vádak a Jobbik európai projektjeire, Szávay István képviselő leszögezte:

Egyfelől – mint az a fentiekből is világos – tudjuk azt, hogy a “kémkedés vádja” politikai megrendelésre leszállított hazugság, másfelől miért hatna ki e valótlanság bármely európai szerepvállalásunkra, programunkra? A Jobbik eddig és ezután is a nemzetek egyenrangú, kölcsönös és pozitív politikai-gazdasági együttműködésén alapuló Európájáért fog küzdeni, mivel álláspontunk szerint csakis ebben a keretrendszerben van jövője a magyarságnak és magának Európának is.

Az e-mail-interjút készítette: Balázs Magdolna

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.