0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

Bukarest, Pitești, Ploiești református egyházainak képviselői, gondnokai, presbiterei, egyháztagjai találkoztak és ünnepeltek augusztus 3-án, immár több éves hagyományukhoz híven, a Kárpátokon kívüli Ploiești város imaházában.

Az ünnepi istentiszteleten Bíró Tivadar lelkipásztor hírdette Isten igéjét: János Evangáliuma 4. rész/1-42. Az ige üzenete:

A keresztény ember, Jézus követői nem a könnyű utat kell válasszák. Jézus Krisztus útját kell kövessük. Sokszor ez hiányzik a mai keresztény emberből. „Nem csak kenyérrel, hanem minden igével, ami Isten szájából hangzik.” Nem csak a testi dolgokra kell figyelnünk. Jézus szóba áll azzal, aki nyomorúságban van. „Más a vető és más az arató.” Igazi tanítványai legyünk az Úr Jézus Krisztusnak. – hangsúlyozta Bíró Tivadar lelkipásztor, a Brassói Református Egyházmegye jegyzője.

Halász Csaba lelkipásztor Péter Apostol leveléből olvasott fel köszöntő beszédében, hangsúlyozva, hogy „a keresztény ember lényege az élő reménység” : „áldott az Isten és Urunk, Jézus Krisztus Atyja, aki minket nagy irgalmában Jézusnak a halálból való feltámadása által új életre hívott, az élő reményre.”

E sorok írója, az egyházmegyei Presbiteri Szövetség nevében (is) köszöntöttem a gyülekezetet és továbbítottam a július végén Kőhalomban zajlott presbiteri konferencia üzenetét, a találkozó lényegét és fontosságát: A nagyon tömör program hitben és különböző élményekben gazdagította a résztvevők életét.

Az egyik nagy tanulság az, hogy Isten házában a szoszékról nem emberi beszédet hallunk, hanem Isten beszél hozzánk.

Másfelől, hangsúlyoztam az egyház szerepének fontosságát a szórványban, a presbiterek munkájának, hozzállásának lényegét a magyar közösségek fennmaradása érdekében.

Az ünnepi istentiszteletet és köszöntőket, beszélgetések és szeretetvendégség követte az imaház színes, „mosolygós” udvarán, a júliusi napsugaras vasárnapon, ahonnan mindenki vidáman,a hit, remény, szeretet jegyében távozott.

dr.Nagy Éva,

a  Brassói Református Egyházmegye Presbiteri Szövetségének alelnöke

és a bukaresti Calvineum gondnoka

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.