Újabb fordulat az amerikai adminisztrációban a kisebbségi nyelvek szempontjából: Megszűnt a Fehér Ház spanyol nyelvű weboldala

spanyol webSajnálatát fejezte ki a spanyol külügyminiszter amiatt, hogy a Fehér Ház megszüntette weboldalának spanyol nyelvű verzióját – Alfonso Dastis erről egy barcelonai sajtótájékoztatón beszélt hétfőn.

A politikus szerint a döntés nyilvánvalóan a Fehér Ház belső, saját ügye, de egy olyan országban, “ahol 52 millióan beszélnek spanyolul, nem jó ötlet lemondani egy kommunikációs eszközről”.

“Nincs értelme” – így kommentálta a lépést Rafael Catalá, spanyol igazságügyi miniszter is, aki emlékeztetett arra is, hogy a kínai után spanyolt beszélik a legtöbben a világon.

Dario Villanueva, a Spanyol Királyi Akadémia (RAE) elnöke is megszólalt az ügyben, amit visszalépésként jellemzett. A spanyol nyelv jelenléte az Egyesült Államokban megállíthatatlan – nyilatkozta a Cadena Ser nevű rádióadónak.

A Fehér Ház néhány hónappal Barack Obama beiktatás után indította el honlapjának spanyol nyelvű verzióját, amely most, az új elnök hatalomra kerülése után megszűnt.

Forrás: kitekintő.hu

Foto: Paraméter

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.