0 0
Read Time:58 Second

A járványhelyzet sem akadályozta meg, hogy idén is elkészítsék a remekművet Geresdlakon.

A Baranyai megyei faluban 2008 óta minden évben elkészítik mézeskalácsból a falu kicsinyített mását, évről évre több épülettel, jellegzetességgel. Tavaly például Habjánecz Tibor polgármester megformázott alakja is bekerült az édességek közé.

Idén a koronavírus-járvány közepette a biztonsági előírások betartásával készült a karácsonyi mézeskalács falu. Hetente két-három alkalommal találkoztak a közösségi házban, hogy az átadás időpontjára, advent első vasárnapjára minden a helyére kerüljön. A járvány miatt arra odafigyeltek, hogy csak néhány segítő kéz ügyeskedjen egyszerre, sokan pedig jelezték, hogy otthon készítik el mézeskalács házukat, írta a Bama.

A múlt évben elkészült házaink, utcáink többsége épségben megmaradt, amelyek viszont egy kicsit megsérültek, azokat újra elkészítettük. Úgy gondoltuk, ha már a járvány miatt nem tudtuk megtartani a gőzgombóc fesztivált, akkor legalább mézbe öntve pótoljuk, miként az augusztus 20-i ünnepet és a szüreti mulatságot is. Van még egy különlegesség: mivel hosszú idő után újra van focicsapatunk, így ők is helyet kaptak a mézeskalács faluban,  mondta a portálnak Kettné Schmidt Tímea, a mézeskalács falu ötletadója.

A mézeskalács falu előzetes bejelentkezéssel és ingyenesen látogatható, egyszerre maximum kilenc személy tartózkodhat a kiállításon.

Forrás: 24.hu

Foto: sokszinvidek.hu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.