Vona Gábor anticionista rabbikkal tárgyalt


A szentkoronaradio.hu ez év december 11-én arról tájékoztatott, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Neturei Karta elnevezésű anticionista zsidó szervezet rabbijaival tárgyalt. A találkozóról Vona Gábor saját Facebook oldalán számolt be.
(A Neturie Karta a leghajthatatlanabb és a legszélsőségesebb mozgalom az anticionista ortodox pártok közül. Egy kisebb, tiltakozó szervezet, amely az izraeli ultraortodox Agudat Jiszrael szervezetből vált ki 1935-ben, amely feladatának tartotta a cionizmus elleni harcot. A Neturei Karta arámi nyelven annyit jelent, mint  „a város őrei”. E kifejezést első izben 1938-ban használták s a Talmud egyik mondására utal, mely szerint egy város igazi őrei nem a katonák, hanem a vallástudósok. A Neturei Karta lehetőleg nem vette igénybe az izraeli kormány nyújtotta kedvezményeket: törvényszéket, személyi igazolványokat, iskolákat stb. Nyiltan kimondják, hogy az izraeli állam törvénytelen. Mi több, magántárgylásokat is folytattak az ellenséges arab államokkal. – szerk.)
A megbeszélésen a pártelnökön kívül részt vett Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője és ifj. Hegedűs Lóránt református lelkész is.
A Jobbik elnöke bejegyzésében a Neturei Kartáról azt írta, hogy annak “tagjai olyan ortodox zsidó emberek, akik elítélik a cionizmust, annak erőszakos hatalmi törekvéseit, a palesztinok elnyomását, valamint Izrael államot sem fogadják el. Számukra a zsidóság a jámbor vallásossággal és a Tóra tanulmányozásával azonos, és szerintük a zsidók dolga, hogy a világban szétszórva mindenhol törekedjenek a politikától távol maradni és az adott ország népével a legjobb kapcsolatra törekedni.
Ők az a szervezet, akik az izraelellenes kijelentéseiről is ismert Ahmadinezsád iráni elnökkel is már többször találkoztak”, tájékoztat az emlitett forrás.
Megszüntetnék Izraelt
A Neturei Kartát 1938-ban hozták létre Jeruzsálemben, amely akkor a brit mandátumú Palesztinához tartozott. A szervezet a wikipedia szerint ellenzi a cionizmust és Izrael állam békés megszüntetését kezdeményezi. A Neturei Karta 2012 novemberében világszerte tüntetéseket szervezett, így tiltakozva a Gázában történt “cionista erőszak ellen”. Demonstrációt tartottak New Yorkban, Londonban, Kanada nagyvárosaiban és Jeruzsálemben is.

Lasă un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.