0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

A dél-koreai Hyowon Healing Center 2012-es megnyitása óta több, mint 25 000 ember vett részt tömeges “temetésen”, azt remélve, hogy halálukat szimulálva javíthatnak az életükön.

“Ha tudatossá válik az, hogy egyszer meghalsz, ráadásul meg is tapasztalod ezt, elkezdesz másképp hozzáállni az élethez” – mondta a 75 éves Cho Jae-hee, aki a közelmúltban vett részt egy ilyen “rendezvényen”, több tucat másik ember társaságában.

A korosztály igen széles skálán mozog – a tinédzserektől a nyugdíjasokig -, a szertartás pedig magában foglalja, hogy a résztvevők halotti leplet öltenek magukra, temetési portrét készíttetnek, megírják a végrendeletüket, majd 10 percet töltenek egy koporsóba zárva.

Choi Jin-kyu egyetemi hallgató szerint a koporsóban töltött idő segített neki felismerni, hogy túlságosan gyakran versenytársnak tekint másokat.

“Amikor ott feküdtem, azon gondolkodtam, hogy mi értelme ennek az állandó versengésnek” – mondta a 28 éves férfi, hozzátéve, hogy a diploma megszerzése után saját vállalkozást tervez indítani ahelyett, hogy belépne a rendkívül kemény dél-koreai munkaerőpiacra.

“A Hyowon temetkezési társaság azért kezdett el ‘élő temetéseket’ kínálni, hogy segítse az embereket, hogy értékeljék az életüket, valamint például segítsen nekik megbékélni a családjukkal és a barátaikkal” – fejtette ki Jeong Yong-mun, a központ vezetője.

Jeong saját bevallása szerint mindig meghatódik, amikor az emberek egy rokon temetésén megbékélnek egymással, ugyanakkor sajnálatos, hogy eddig várnak ezzel.

Emellett a központ által kínált szolgáltatás – és Jeong maga is – számos alkalommal tántorított el embereket az öngyilkosságtól. 

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2016-ban Dél-Korea öngyilkossági rátája – 100 000 lakosra vetítve – 20,2 volt, ami majdnem kétszerese a világ 10,53-os átlagának.

Forrás:kitekinto.hu

Foto:kitekinto.hu

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.