0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Miután számtalan esetben „valótlanságot” állitott a migránsokat segitő Magyar Helsinki Bizottságról, Orbán Viktor kormányát arra „itélte” a budapesti biróság, hogy kérjen bocsánatot nyilvánosan e civil jogvédő szervezettől, irja az AFP hirügynökség.

Orbán Viktor kormánya 2017-ben egy nemzeti konzultációt szervezett Soros György magyar származású amerikai bevándorláspárti üzletember ellen, melynek keretében megtámadta a Magyar Helsinki Bizottságot is. Megjegyzendő, hogy Soros György alapitványa a menekültek és migránsok jogait védelmező Magyar Helsinki Bizottság fő szponzora.

A Legfelsőbb Biróság döntése szerint a konzervativ, nacionalista Orbán Viktor kormánya valótlan, jó hirnevét sértő dolgokat állitott az egyik legfontosabb magyarországi civil szervezetről, a Helsinki Bizottságról, áll a biróság közleményében.

A Kúria egyik szóvivője az AFP hirügynökségnek megerősitette a Magyar Helsinki Bizottság javára hozott birósági döntést.

A nemzeti konzultáció hét pontja közül az egyikben az állt, hogy a Magyar Helsinki Bizottság azért küzd, hogy Magyarországon enyhébb bűntetéseket mérjenek a migránsokra a más, jogsértéseket elkövetőkhez képest.

A Kúria döntése szerint a kormánynak 6.000 euró erkölcsi kártáritést kell fizetnie a Magyar Helsinki Bizottságnak. A kormány az AFP hirügynökségnek azt nyilatkozta, hogy „tudomásul vette” a birósági döntést, de – mint megjegyezte – „a cáfolások ellenére a Magyar Helsinki Bizottság nem kevésbé a Soros által finanszirozott migránspárti szervezet”.

A nemzeti konzultáción kivül, amely abból állt, hogy Orbán Viktor sok millió kérdőivet küldött ki a lakosságnak, Soros-ellenes országos plakátkampányt is szervezett, amelyet az ellenzéki pártok „gyűlöletkampánynak” minősitettek. A kampány lényegében azt állitotta, hogy Soros egy titkos tervet eszelt ki, hogy menekültekkel árassza el Európát, Orbán Viktor pedig ezt akarta megállitani.

E kommunikációs hadjárat miatt az Európai Parlament 2018 végén elinditotta az EU hetes cikkében szereplő eljárást Magyaroszág ellen, amely az EU-értékek „súlyos megszegésének” kockázata miatt felfüggesztheti Magyarország szavazati jogát az Európai Unió Tanácsában.

Forrás: capital.ro

Szerző: Leonard Bădilă

Forditotta: Becze Dénes

Foto:capital.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.