0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second
180px-Logo_of_Freedom_Party_of_Austria.svg
Forrás:
en.wikipedia.org

Elismerés Ausztria legnépszerűbb pártjától

 Ünnepelték a magyar kormányfő tusványosi beszédét az euroszkep­tikus jobboldali pártok politikusai és támogatói az interneten, irja a Magyar Hirlap. Orbán Viktor mondatait a baloldalról, valamint a migráció veszélyeiről úgy értékelték, hogy a magyar miniszterelnök más uniós vezetőkkel ellentétben nem fél nyíltan beszélni.

„Magyarország megerősíti a határait és meg akarja védeni Európát. És mit csinál eközben Ausztria?” – vetette fel Facebook-oldalán Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) főtitkára és európai parlamenti delegációvezetője Orbán Viktornak a bálványosi szabadegyetemen elmondott beszédével kapcsolatban. Az ellenzéki párt sokéves támogatottsági csúcsot döntve a felmérések szerint harminc százalékon áll, hat-hét százalékos előnnyel Ausztria legnépszerűbb pártja. Az FPÖ elnöke, Heinz-Christian Strache szintén megosztotta a Facebookon a Die Welt Európa maradjon az európaiaké című beszámolóját Orbán Viktor beszédéről, s hozzátette: „Ennek egyértelműnek kellene lennie.”

Jól fogadták a beszédet Strache oldalának követői is. A hozzászólók szerint a magyar kormányfő ki merte mondani az igazat, széles látókörű államférfi, a magyar határkerítésért Ausztria is hálával tartozik. Volt aki egyenesen úgy fogalmazott, hogy a végén még Magyarországra menekül, más pedig ha tehetné, rá szavazna.

Ausztriában eközben egymástól aligha függetlenül növekszik a tömeges bevándorlás miatti feszültség és a Szabadságpárt támogatottsága. Az eddig is erősen túlterhelt traiskircheni menekülttáborban újabb rekordot döntött a létszám. A belügyminisztérium információi szerint tegnap négyezer-háromszázan tartózkodtak a táborban. Ágyat viszont csak kétezer-háromszáz embernek tudnak biztosítani, közülük is már majdnem félezren sátrakban laknak. A belügyi tárca szerint az idén mintegy hetvenezer menedékkérelemre számíthat Ausztria, de az sincs kizárva, hogy végül nyolcvanezer lesz belőle.

Bécsben és Felső-Ausztriában is tartományi választásokat tartanak ősszel. A fővárosban Strache a Szabadságpárt főpolgármester-jelöltje, és akár a győzelemre is van esélye, hiszen csak három százalékkal van lemaradva pártja a 34 százalékon álló szociáldemokratákhoz képest.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.