0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

A Pénzügyminisztérium február 8-tól, hétfőtől, három új állampapír-kibocsátást indított a lakosság számára a kincstári program keretében. Az 1, 3 és az 5 éves lejáratú értékpapirok esetében, a kamatlábak évente 3%, 3,30% és 3,45% között váltakozank. Az értékpapirok névértéke egy lej és dematerializát formában kaphatók.

Az állampapirok február 8-24 között az Állami Kincstár helyi kirendeltségeinél, vidéki területek esetében február 8-22 között a Román Posta egységeinél, mig városi területeken február 8-23 között vásárolhatóak, szintén a Román Postahálózaton keresztül.

Az éves kamatot az állampapirokról szóló tájékoztatóban előrt feltételek szerint fizetik ki. A kincstári program keretében kibocsátott állampapirok átadhatóak és határidő előtt visszaválthatóak. Egy befektető egy vagy két alkalommal jegyezhet kötvényt, de erre csak azok a személyek jogosultak, akik a jegyzés időpontjában betöltötték a 18 életévüket.

Ugyanakkor megszűnt a fizikai személyek által befektetendő összegekre vonatkozó felső határ.

A befektetők érvénytelenithetik a már elvégzett jegyzéseket, amennyiben ezt kérelmezik a jegyzési időszak alatt, mig halál esetén, az állami kötvények tulajdonosi jogát átutalják az örökösökre, akiknek dokumentumokkal kell bizonyitaniuk örökösi minőségüket.

A Pénzügyminisztérium által rendelkezésre bocsátott takarékossági alternativa fokozott érdeklődésnek örvend a románok körében, hiszen a nyereség adómentes.

Az államkötvények kibocsátása nyomán a Pénzügyminisztérium által – kibocsátó minőségben –  nyert összegeket a költségvetési hiány finanszirozására és a közadósság újrafnanszirozására forditják.

Forrás: ziarharghita.ro

Forditotta: Székely Dénes

Foto:sebitoriale.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.