0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Klaus Iohannis államfő a jövő héten Hargita és Kovászna megyébe látogat.

Borboly Csabát, Hargita Megye Tanácsának elnökét megkérdeztük, hogy hogyan készülnek e látogatásra?

“Vasárnap este egyeztetünk a kollégákkal a látogatásról”, válaszolta kérdésünkre Borboly Csaba.

Az államfő látogatása egybeesik a tusnádfürdői Nyári Szabadegyetem megkezdésével, amelyre az államelnököt nem hivták meg a szervezők. A diáktáborral kapcsolatosan azt akartuk megtudni, hogy a megyei tanács hozzájárult-e e rendezvény megszervezéséhez és ha igen,  miben nyilvánult meg konkrétan a támogatás?

“Mint minden évben, most is, hozzájárultunk érdemben a Tusványos megszervezéséhez. Pályázatokat nyújtottunk be, amelyek támogatást nyertek. Segitettünk különböző programok megszervezésében is. Hargita megye szempontjából nagyon fontos az esemény. A nyári szezonban kimagasló eseménynek számit, annál inkább, hogy 40 kilométeres körzetben a szálláshelyek megtelnek, tehát hasznos a vendéglátás szempontjából és a kis- és közepes vállalkozók számára is.  Ugyanakkor Hargita megye volt a szervezője annak a panelnek, ahol a megye fejlődését célzó, gazdasági jellegű témák kerülnek megvitatásra. A gazdasági élet serkentése nélkül nehezebben lehetne itthon tartani a fiatalokat, akiknek perspektivákat kell felmutatni és ezért is fontosak ezek a beszélgetések”, mondotta az elöljáró.

Arra a kérdésre, hogy milyen projektek valósulnak meg 2017-ben és a közeljövőben, Hargita megyében megjegyezte: “Több, mint ezer programnak vagyunk társszervezői vagy partnerei. E projektek fő célja a fiatalok itthontartása és hazahivása, valamint a térség fejlesztése”.

Az interjút készitette: Balázs Magdolna

Foto: Twitter

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.