0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Jan-Werner Müller, a Princetoni Egyetem ismert német politológus professzora úgy véli a Süddeutsche Zeitung vezércikkében, hogy az EU-nak meg kellene fontolnia Magyarország kizárását Orbán Viktor miniszterelnök “zsarolása” után.

A politológusprofesszor szerint Orbán Viktor legújabban már nem is pávatáncot lejt (a professzor az ukrajnai háború előtti Orbán-politikára utal), hanem egyszerűen fojtófogást alkalmaz az Unión. Müller úgy véli, nem lehet csak úgy napirendre térni afelett, hogy a magyar miniszterelnök mennyit ártott az integrációnak az évek óta eredményes politikai szabotázsával.

Az Uniónak világos választ kell adnia az autokratáknak, mert az nem megy, hogy egy putyinista belülről megbénítja a szervezetet, és megmutatja a potenciális utánzóknak, hogy igen sokat lehet elérni zsarolással. Erre hívja fel a figyelmet a Princetoni Egyetem politológiaprofesszora a legnagyobb német lapban megjelent vendégkommentárban.

Jan-Werner Müller emlékeztet arra, hogy a jobboldali-populista Orbán Viktor megpróbálja sarokba szorítani a közösséget, és aláássa a közös szankciókat Oroszország ellen. Az EU-nak azonban végre meg kell teremtenie a jogi lehetőséget, hogy kihajítsa bármelyik tagját.

Jan-Werner Müller német politikai filozófus és politikai eszmetörténész, a Princetoni Egyetemen dolgozik, a berlini European College of Liberal Arts társalapítója. Rendszeresen ír véleménycikkeket olyan nagy példányszámú kiadványoknak, mint a The Guardian, a Neue Zürcher Zeitung, a The New York Times, a Süddeutsche Zeitung, a Le Monde, a Project Syndicate és a Foreign Affairs.

Forrás: hvg.hu

Foto: G4Media.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.