0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

trumpA nagykövetek hazahívásánál is szakított a hagyományokkal Donald Trump. A megválasztott elnök – jelentette a New York Times – megköveteli a politikai kinevezett nagykövetektől, hogy záros határidőn belül, még a január 20-i beiktatás előtt hagyják el állomáshelyüket.

Trump átmeneti csapatának rendelete alapján még december 23-án küldte meg az értesítést a washingtoni külügyminisztérium a diplomáciai képviseletek azon vezetőinek, akik nem karrierdiplomaták, hogy az új elnök beiktatásáig távozniuk kell posztjukról. Mivel a nagykövetek utódjának kijelölése és kinevezésének jóváhagyása meglehetősen hosszú folyamat, elképzelhető, hogy hónapokig nem lesz amerikai nagykövet olyan kulcsországokban, mint Németország vagy Nagy-Britannia, de a kanadai misszióvezető is politikai kinevezett, akárcsak a budapesti amerikai nagykövet, Colleen Bell.
Korábban az volt a gyakorlat, hogy a nagykövetek távozásáról egyéni megbeszélés alapján döntöttek, akinek iskoláskorú gyerekei vannak, annak minden további nélkül néhány hónappal meghosszabbították a tartózkodását, tekintettel voltak egyéni szempontokra.

Barack Obama szerdán a Fehér Házban búcsúfogadást tartott a politikai kinevezett nagyköveteknek, akik jórészt egykori nagy kampánytámogatói. Ezen a fogadáson többen is panaszkodtak erre az eljárásra, különös tekintettel arra, hogy a hírek szerint a megválasztott elnök felesége, Melania Trump nem költözik be az iskolaév végéig a Fehér Házba, hanem New Yorkban marad, hogy a legifjabb Trump-gyermek, a 10 éves Barron tovább járhasson a megszokott iskolájába. A New York Times úgy tudja, a politikai kinevezett misszióvezetők azt fontolgatják, hogy közvetlenül Rex W. Tillersonhoz, a jövendő külügyminiszterhez fordulnak, hogy járjon közbe a hosszabbításokért.

 Forrás: nepszava.hu

Foto:Paraméter

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.