0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

A megbeszélések után a két államelnök közös sajtóértekezletet tartott.

A Klaus Iohannis államfővel tartott  sajtótájékoztatón Donald Trump elismerésének adott hangot Románia, mint az USA szövetségese, és Klaus Iohannis államelnök iránt.

„Románia tudatában van annak, hogy a keleti szárnyon helyezkedik el, és számít az önökkel való partnerségre, mert nem maradhatunk ott egymagunkban, az USA nélkül” – fogalmazott Iohannis a Donald Trumppal közösen tartott sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy a két ország közötti partnerség nem csak a védelem és biztonság, hanem a gazdaság, a kereskedelem terén is óriási lehetőségeket rejt.

A román államfő méltatta amerikai kollégájának a terrorizmus elleni küzdelem terén tett erőfeszítéseit, tájékoztatott az Agerpres hirügynökség.

„Az ön erőfeszítései számos nemzetben tudatosították a NATO-n belüli tehermegosztás fontosságát, és ha nem tévedek, Románia volt az ön mandátuma alatt az első állam, amely GDP-je 2 százalékának megfelelő összegre emelte védelmi kiadásait. E költségvetés jelentős részét stratégiai beszerzésekre szánjuk, és remélem, közösen megtaláljuk majd a módját annak, hogy a lehető legjobban használjuk fel ezt a pénzt” – mondta Trump.

„Az országaink közötti kapcsolatok több mint egy évszázadra vezethetők vissza, ma azonban stratégiai partnerségünket ünnepeljük, amely 20 éve köttetett. Ez a partnerség több területre is kiterjed, többek között a katonai, a gazdasági és kulturális ágazatra is. Ma még erősebbé tesszük ezeket a kapcsolatokat” – fogalmazott Trump.

Az amerikai elnök méltatta a román államfőt, amiért vezető szerepet tölt be a korrupcióellenes küzdelemben.

„Elnök úr, dicsérem a bátorságát és erőfeszítését, amellyel küzd a korrupció ellen és a jogállam megerősítése érdekében. Erre a munkára feltétlen szükség van ahhoz, hogy olyan környezetet tudjanak teremteni, amelyben virágozhat a gazdaság, az emberek pedig jól élnek. Türelmetlenül várom, hogy együttműködhessek önnel, hogy elmélyítsük mind kereskedelmi, mind kulturális kapcsolatainkat” – mondta.

Forrás: Agerpres/Főtér.ro

Foto: Digi24

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.