0 0
Read Time:54 Second


Megváltoztatták Ramil Safarov, a Magyarország által Azerbajdzsánnak kiadott azeri katonatiszt lakhelyét – közli a News, azeri hírportál, amelyet a magyar közszolgálati televizió honlapja, a hirado.hu idéz.
Safarov apja egy interjúban elmondta, hogy fia igazából nem lakik velük. “Ramillal csak megérkezése napján találkoztam, utána már nem láttam. Nem jár haza. Nem ismerem tartózkodási helyét és címét” – mondta Sahib Safarov, hozzáfűzve, hogy fia az azeri hadsereg tisztje, és a védelmi minisztérium rendelkezésére áll. “Azt mondták nekem, hogy jól van” – tette hozzá az apa.
Ugyancsak a hirado.hu tájékoztat arról, hogy mintegy 150 örmény tiltakozott péntek délután a kanadai magyar nagykövetség előtt Ramil Safarov kiadatása ellen. A tüntetők petíciót adtak át Oláh Lajosnak, a nagykövetség ügyvivőjének, amelyben egyebek között azt sürgették, hogy Magyarország kérjen bocsánatot a történtekért. A tüntetők a magyar nagykövetség elől Azerbajdzsán nagykövetsége elé vonultak
Mint ismeretes, Magyarország augusztus 31-én adta át Azerbajdzsánnak az örmény katonatársa 2004-es budapesti meggyilkolásáért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt Ramil Sahib Safarov azeri katonatisztet, akit hazájában elnöki kegyelemmel azonnal szabadlábra helyeztek.
Szerzs Szargszján örmény elnök aznap bejelentette, hogy országa felfüggeszti a diplomáciai kapcsolatokat Magyarországgal. (2012 szeptember 7)
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.