0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Több ezren tüntettek kedden, Budapesten, Orbán Viktor miniszterelnök lemondását követelve egy hangfelvétel sugárzása után, amely állitólag  kormánya egyik tagjának korrupciós ügyben való részvételéről tanuskodik, írja az AFP, amelyet az Agerpres idéz.

A tüntetésre szólítás azt követően hangzott el, hogy a nap folyamán Magyar Péter jogász, a magyar nacionalista hatalom egykori munkatársa, jelenleg az általa korrupcióval vádolt kormány kritikusa, egy hangfelvételt sugárzott.

„Nem engedjük elfojtani az elmúlt harminc év legnagyobb politikai és jogi botrányát”, mondta Magyar Péter a jelenlévőknek, Bolt Péter főügyész lemondását is követelve.

Először a Legfőbb Ügyészség előtt gyűltek össze több ezren, majd a Parlament melletti tér felé haladva egyre inkább duzzad a demonstráló tömeg.

Magyar Péter, aki Varga Judit egykori igazságügyi miniszter házastársa volt, kedden egy kétperces hangfelvételt közölt az interneten, amelyben két személy egy korrupciós nyomozásról beszélget, amelyben Vargané egyik volt helyettese is érintett.

Magyar Péter azt állítja, hogy egy 2023 januárjában Judit Vargával, akkori feleségével, folytatott beszélgetésről van, amelyben Varga az Orbán-kabinet egyik tagjára, Rogán Antalra és csapatára utal. “De igen, kiszálltak” – mondta, többek között, Varga. Magyar állítása szerint ez a szóban forgó nyomozás manipulálásának bizonyítéka.

Varga Judit a videófelvételre reagálva azzal vádolta Magyar Pétert, hogy ő kényszerítette arra, hogy tegyen ilyen kijelentést.

A kormány nem reagált érdemben az említett felvétel sugárzására, melynek hitelességét az AFP nem tudja ellenőrizni.

“Egy befolyás alatt lévő nővel folytatott családi vitának semmi köze a közélethez”, mindössze ennyit mondott Orbán Viktor kabinetfőnöke, Gulyás Gergely.

Magyar Péter tagadja volt felesége vádjait és azt állítja, hogy más felvételei is vannak a magyar kormány tagjairól.

Forrás: g4media.ro

Fordította: Székely Dénes

Foto: G4Media.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.