0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Paolo Gentiloni olasz miniszterelnök gyors és világos választ kért az Európai Uniótól arra, hogy hajlandó-e cselekedni vagy Olaszországnak egyedül kell lépnie az országot sújtó migrációs válság megoldása érdekében, közölte a Xinhua hirügynökség.

Gentiloni kormánya álláspontját szerdai televiziós beszédében ismertette, az Európai Tanács brüsszeli csúcstalálkozója előtt.

Paolo Gentiloni „tragikusan lassúnak” nevezte az EU közösségi migrációs politikáját, amelynek „sebessége” az olasz kormányfő szerint „drámaian elmarad” a római kormány által várt ütemezéshez képest. Az olasz sajtó által közölt kormányfői beszéd szerint “Olaszország képes kezelni e problémát, még a fokozódó nehézségek közepette is, de amennyiben Európa saját vitalitásának fellenditésére és jövőjének kiépitésére törekszik, figyelembe kell vennie a közös migrációs politika kidolgozását. Mi ezt fogjuk kérni Brüsszelben”.

“Elfogadhatatlan egy olyan Európa, amely kettős mércét alkalmaz, nevezetesen: kemény magatartást tanusit a költségvetésekkel szemben, de viszont nagyon rugalmas a migráció tekintetében”, fűzte hozzá az olasz miniszterelnök.

Paolo Gentiloni üdvözölte, hogy az Európai Bizottság június 14-én úgy döntött: kötelezettségszegési eljárást indit a Cseh Köztársaság, Magyarország és Lengyelország ellen, mivel elutasitották a menekültek és menedékjogot kérők befogadását Olaszországból és Görögországból. Mint ismeretes, e két országban a legnagyobb a migrációs nyomás a Közép-Keletről és Észak-Afrikából érkező menekültek miatt.

Az olasz miniszterelnök szerint a radikalizálódást és a terrorizmust azoknak kell leküzdeniuk, akik ellenörzik az internetet, illetve az internet nagy nemzetközi működtetőinek.

Forrás: Agerpres

Forditotta: Székely Dénes

Foto: Daily Express

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.