0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Mobil óriásplakáton üzentek a hét első napjaiban Orbán Viktor miniszterelnöknek az európai liberálisok: teherautóra szerelt hirdetőtáblájuk Brüsszel különböző kiemelt pontjain tűnt fel, válaszul a magyarországi fejleményekre és a kormányzati médiakampányokra.

A plakátot az Európai Parlament (EP) épülete előtti téren állították ki, innen a Fideszt is a soraiban tudó Európai Néppárt székházához, illetve a magyar nagykövetséghez mennek, útba ejtve az Európai Tanácsot és az Európai Bizottságot. A brüsszeli akció a hivatalos tájékoztatás szerint nagyjából 1500 euróba került. A teherautó később Magyarországra is ellátogat.

A hirdetőtáblán Orbán Viktor fényképe volt látható, valamint a következő, angol nyelvű felirat: „Először elteszi a pénzünket, majd le akarja rombolni Európát”. A mobil óriásplakát másik oldalán magyar nyelvű az üzenet: „Kezdetben csak a pénzünkre utazott. Most Európa egysége a tét!”

Guy Verhofstadt, az EP liberális frakciójának vezetője levélben tájékoztatta az akcióról párttársait, amelynek kiszivárgott változata szerint megelégelték az EU alapértékei elleni magyarországi támadásokat és a közpénzből finanszírozott médiahadjáratot a párt képviselői ellen, ezért így válaszolnak a magyar kormánynak.

Verhofstadt rövid sajtótájékoztatót tartott, amelynek során úgy vélekedett, hogy a pénz az egyetlen dolog, amelyet a magyar kormányfő szeret az Európai Unióban, a közös értékeket azonban egyáltalán nem tartja tiszteletben.

Hangsúlyozta: Orbán Viktor egy „korrupt illiberális állam” építésére használja fel az uniós adófizetők pénzét, illetve arra, hogy az EU ellen hangolja a lakosságot. Mint mondta, ideje végre reagálni, Európa ugyanis eddig tétlenül nézte, hogy „rendkívül agresszíven támadják a liberális demokráciát” Magyarországon.

Mint mondta, ideje végre reagálni, Európa ugyanis eddig tétlenül nézte, hogy “rendkívül agresszíven támadják a liberális demokráciát” Magyarországon.

Sajtóhírek szerint a kampányt az Európai Néppárt kongresszusára időzítették, amelyet November 7-8-án tartottak Helsinkiben.

Forrás: MTI

Foto:Euronews

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.