0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

A lengyelországi gyárbezárás haszonélvezője a zilahi üzem lehet, ahol kamionoknak szánt gumiabroncsokat gyártanak.

Bezárja Olsztynban található gyárát a világ vezető gumiabroncsgyártó vállalatainak egyike, a Michelin, írja az economica.net. A lengyel sajtóban megjelent információk szerint a megszüntetésre ítélt gyár helyét a cég egyik romániai egysége fogja átvenni.

A Michelinnek három üzeme van Romániában: kettő Zilahon, egy pedig pedig a Prahova megyei Florești településen. Előbbiek egyikében, akárcsak az olsztyni gyárban, kamionoknak gyártanak gumiabroncsokat, ide helyezhetik tehát át a termelést Lengyelországból.

Ez már csak amiatt is valószínű, mert az utóbbi időben fejlesztették a zilahi üzemet. „Épp most masszív beruházás van folyamatban Zilahon. (…) Vannak bizonyos nehézségeink a munkaerőtoborzással. Meglepődve láttuk, hogy nehéz munkaerőt találni Zilahon. Ennek ellenére nagyon elégedettek vagyunk a romániai tevékenységünkkel. Minden egyes alkalommal, amikor új üzleti lehetőségek mutatkoznak, megvizsgáljuk Romániát, s ha lehetséges, akkor ott fektetünk be” – nyilatkozta 2023 tavaszán Florent Menegaux, a Michelin csoport ügyvezető igazgatója.

A francia vállalat a növekvő termelési költségek miatt döntött úgy, hogy bezárja lengyelországi gyárát. „A piacot elárasztják a Távol-Keletről érkező olcsó gumiabroncsok” – nyilatkozta a lengyel sajtónak a Michelin Polska egyik képviselője. A francia vállalat a tavalyi év folyamán három németországi üzem megszüntetéséről is döntött.

A Michelin 2001 óta van jelen Romániában, azóta mintegy 80 millió gumiabroncsot gyártott személygépkocsik és kamionok számára. A cégnek jelenleg 4500-nál több alkalmazottja van az országban. 2018 óta Bukarestben működik a Michelin regionális központja, ahonnan a vállalat Közép-Európában és Közép-Ázsiában folytatott tevékenységét koordinálják.

Forrás: maszol.ro

Foto: Cotidianul RO

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.