0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

A barikad.hu portal ez év december 13-i tájékoztatása szerint száz munkatárssal és százmillió forinttal kezdheti meg tevékenységét a Nemzetstratégiai Kutatóintézet. Az intézmény irányításával azután bízta meg a magyar kormány Szász Jenőt, hogy a Magyar Polgári Párt (MPP) akkori elnöke nem indult a tavaly októberben, Székelyudvarhelyen tartott tisztújító kongresszuson. A Jobbik szerint ez volt Szász “lelépési pénze”.

A nemrég napvilágot látott határozatból kiderül, hogy a magyar kormány e célra még idén 350 ezer eurónak megfelelő összeget kíván fordítani. A miniszterelnök egyúttal arra is utasítja Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert, hogy a kutatóintézet jövő évi működésének forrásai a 2013. évi költségvetési törvényjavaslatban módosító indítvány formájában szerepeljen a Miniszterelnökség fejezetben, külön költségvetési cím alatt, jegyzi meg az említett forás.
A budapesti központi székhellyel, valamint székelyudvarhelyi fiókintézettel megalakuló Nemzetstratégiai Kutatóintézet a magyar kormány nemzetpolitikai döntéseit előkészítő háttérintézményként működik majd a magyar közigazgatásban. Kormányhatározatban rögzített hatásköre lesz a történelmi nemzet fennmaradása és gyarapodása érdekében a magyarság kiemelkedő szellemi, kulturális és tudományos hagyományainak, eredményeinek figyelembevételével kutatási, felmérési és elemzési feladatokat végezni.

Nemzetstratégiai műhelyeket, nemzeti kutatásokat és kiemelt trendkutatásokat is koordinál majd, továbbá javaslatokat tesz a magyarországi és a Kárpát-medencei kulturális, társadalmi és gazdasági tér fejlesztése, a nemzeti összetartozás erősítése, a jövő nemzedékek támogatásának céljából, hangsúlyozza a barikad.hu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.