0 0
Read Time:57 Second

„Következetesnek kell maradni a magyarok közötti szolidaritásban, a határokat átívelő nemzeti összetartozásban, mert csak így érhető el, hogy a trianoni tragédia átlényegüljön valami egyedülállóan jóvá” – mondta szombaton a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára egyik budapesti megemlékezésen, értesültünk a Magyar Nemzet című napilap június 2-i számának internetes honlapjából .
Németh Zsolt kihangsúlyozta: Trianonban a magyar nemzetet szabad akarata ellenére feldarabolták, és ezt a nemzet nem valami nemes célért hozott áldozatként, hanem kényszerből szenvedte el. El kell érni, hogy ebből a tragédiából a jövő nemzedékeknek „valami jó nőjön ki” – fogalmazott. Úgy vélte, ez látszólag lehetetlen, de ilyen eredmény lehet az államhatárok által elválasztott magyarok közötti szolidaritás, a nemzet összetartozása. Ez  az egyedülálló öröm pillanata”, amely más népeknek nem adatott meg, ezért képtelenek megérteni a magyarok szolidaritását, összetartozását – vélekedett Németh Zsolt, hozzáfűzve: féltve kell őrizni, gondozni ezt az összetartozást, ezért nyilvánították június 4-ét a nemzeti összetartozás napjává, amely így már nem emlék- vagy gyásznap.
Az ünnepség keretében csaknem ötvenen állampolgársági esküt tettek. Németh Zsolt róluk azt mondta, most léptek be a magyar állampolgári közösségbe, de lélekben mindig is idetartoztak, így nekik a nemzeti összetartozás napja nem a gyász, hanem az egyedülálló öröm pillanata
.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.