0 0
Read Time:1 Minute, 56 Second
images
Forrás:szebbjovo.hu

A Jobbik elnöke szerint erőt és hitelességet kell felmutatnia pártjának ahhoz, hogy 2018-ban le tudja váltani a Fideszt, tájékoztatott az MTI. Vona Gábor ezt a Jobbik fennállásának 12. évfordulója alkalmából mondta budapesti sajtótájékoztatóján.

    Vona Gábor értékelése szerint pártja nagy utat járt be, egy egyetemi ifjúsági szervezetből egy “minden oldalról támadott” párttá, a Fidesz egyetlen érdemi kihívójává vált. 

    A Jobbik ma már nem rétegpárt, kiegyensúlyozott a szavazóbázisa, a néppártosodási folyamat sikeres, fűzte hozzá, kiemelve az időközi választásokon elért eredményeket.

    Közölte azt is, hogy egyre több értelmiségi, művész, sportoló, tudós áll a Jobbik mellé, ami kulcsfontosságú a kormányzóképesség szempontjából, ugyanakkor Magyarországon még sokan félnek attól, hogy egy ellenzéki párt mellé álljanak.

    Vona Gábor különbséget tett a 20. és a 21. századi pártok között, előbbiek közé a Fideszt és az MSZP-t, utóbbiak közé a Jobbikot és az LMP-t sorolva.

    Ez nemcsak generációs, hanem politikai attitűdbeli különbség is, mondta, kifejtve, hogy a Fidesz és az MSZP felesleges megosztottságot teremtett, és Magyarország akkor lehet sikeres, ha ezt meg tudja szüntetni.

    A Jobbik elnöke az új politikai közép igényét is megfogalmazta, ami szerinte modern, néppárti, konzervatív politikát képvisel. Azt mondta, ez nem azt jelenti, hogy a Jobbik középre tart, inkább a társadalom közelít a Jobbikhoz.

    A jobb- és baloldal lényegében megszűnt, nincs mögöttük tartalom, vélekedett.

    A pártelnök szerint egyre többször bebizonyosodik programjukról, hogy amit “korábban megmosolyogtak, az az ország megmentésére képes”. Példaként a migránsválságot hozta.     A kormányváltáshoz szerinte erőt, szervezettséget kell felmutatni, el kell végezni “az apró munkát” is, és hitelesnek kell lenni.

Másrészt, a Fidesz nem késett reagálni Vona Gábor, a Jobbik elnökének kijelentéseire.  A Fidesz-frakció sajtóosztálya az MTI-nek küldött közleményében azt írta: “Vona Gábor Európa legsúlyosabb korrupciós botrányába navigálta, idegen hatalmak szolgálatába állította a Jobbikot”. A kormánypárti képviselőcsoport úgy fogalmazott: Vona Gábor “az Európa-ellenes és iszlámbarát politikájával” ugyanúgy elárulta és gyengíteni akarja Európát, valamint a nemzetállamokat, ahogyan “a korlátlan bevándorlást támogató” baloldal.

    A Fidesz szerint Vona Gábor semmiben sem különbözik Gyurcsány Ferenctől, ugyanazt a célt szolgálják mindketten. “Azt már tudjuk, hogy Gyurcsányékat Brüsszel és Soros fizeti, Vona Gábor azonban még mindig válaszokkal tartozik a magyar embereknek és a korrupciót üldöző hatóságoknak, hogy milyen idegen érdekeket szolgál a magát nemzetinek hazudó párt, és mennyi pénzért teszi ezt”, zárták a közleményüket.

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.