0 0
Read Time:41 Second

Izraeli búvárok megkezdik a budapesti Duna-part egyes részeinek átvizsgálását, annak reményében, hogy megtalálják a Holokauszt során meggyilkolt több ezer zsidó holttestének maradványait, akiket, a zsidó hagyománynak megfelelően, Izraelben temetnek el majd, közölte a napokban Budapesten, egy izraeli hivatalosság.

A Jad Vasem, a Holokauszt Áldozatainak és Hőseinek Izraeli Emlékhatósága szerint 1944. május és július között mintegy 565 ezer magyarországi zsidó veszitette életét a Holokauszt során, többségüket az auschwitzi haláltáborba deportálták. 1944 októberében a náci Nyilaskeresztes Párt hatalomra kerülésekor több ezer budapesti zsidók lőttek a Dunába.

Arie Deri belügyminiszter közölte, hogy Pintér Sándor magyar belügyminiszter felszerelést, támogatást és szakértői segítséget ígért a keresést végző izraeli csapatnak. Az ultraortodox zsidók által létrehozott Zaka búvárai lesznek azok, akik elvégzik majd a kutatómunkát. Arie Deri minisztert budapesti útjára elkisérte az izraeli önkéntesekből álló szervezet.

Forrás: Agerpres

Traducerea: Péterfy Tünde

Foto:Borsod24

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.