0 0
Read Time:51 Second

„15 év kihagyás után ismét lesz jég a csíki gyorskorcsolyapályán. Szeretnénk újraéleszteni ezt a hagyománnyal rendelkező sportágat. Köszönet Hodos László igazgatónak a közreműködésért és mindazoknak, akik támogatják a gyorskorcsolyázást!”, írta nemrég Facebook-bejegyzésében Novák Károly Eduárd ifjúsági és sportminiszter

A múlt század második felében Csíkszereda volt a romániai gyorskorcsolyasport fellegvára, évtizedeken át ott edzőtáboroztak Románia legjobbjai, 50 éven át Csíkszereda volt a házigazdája az országos bajnokságoknak, a Romániának ítélt nemzetközi versenyeknek.

Románia egyetlen nagy méretű létesítményén 15 évvel ezelőtt, 2006-ban rendezték az utolsó bajnokságot, a Vákár Lajos Műjégpálya mögötti sportlétesítményen.

Egy évvel később, 2007-ben,  betongyűrűbe elhelyezték a műjegesítéshez szükséges csöveket, azonban a beruházást a mai napig nem fejezték be, nem adták át. Azóta Csíkszeredában megszűnt a nagypályás gyorskorcsolya, a főszerepet a short track, a rövidpályás változat vette át.

A sportlétesítmény a Csíkszeredai Sportklubhoz tartozik, melynek elnöke Hodos László.

A földrajzi fekvéséből adódó hosszú, több hónapon át tartó hideg, havas és jeges időjárás tette/teszi lehetővé, hogy Csíkszereda elsősorban a téli sportok hazájává váljon.

Forrás: sport.székelyhon

Foto: sport.szekelyhon.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.