0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

A Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője szerint a köztársasági elnök várhatóan a legkorábbi időpontra hirdeti meg a tavaszi választásokat, a kormány pedig az európai radikálisok szólamait veti be erőteljesebben a közelgő a kampányba.

A Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője, Nagy Attila Tibor az InfoRádiónak azt mondta, hogy a köztársasági elnök várhatóan április 8-ára írja ki az országgyűlés választásokat, azonban a hivatalos bejelentésre még tavaszig várni kell. Nagy szerint a 2018-as kampányt a kormányoldalról erősen befolyásolni fogja a bevándorlásellenesség, a Soros-elleni szólamok és ezenkívül a családpolitika sikerességének a hirdetése is.

A kormány bevádolásellenes szólamai jelentős mértékben hasonlítanak a nyugat-európai iszlámellenes, szélsőjobboldali pártok kommunikációjára. Nagy azonban hozzátette, ez nem azt jelenti, hogy a Fidesz szélsőjobboldali párt lenne, hanem  azt, hogy tematika tekintetében egy erős hívószót talált, amit nem akar elengedni.

Az elemző szerint továbbra sem lesznek könnyű helyzetben az ellenzéki erők, mivel a megosztottságukon még mindig nem tudtak változtatni.

„A Jobbik és a baloldal közötti csatározásokra is lehet számítani, ezenkívül a baloldalon belül is kell számítani csatározásokra, mert  meggyőződésem, hogy két hatalmi csoport alakult ki a baloldalon”, állitja Nagy, hozzáfűzve: “Az az egyik csoport a Magyar Szocialista Párt (MSZP) által vezetett tömörülés, a másik pedig a Demokratikus Koalíció (DK) által vezetett csoport. A szocialistákhoz csatlakozott a Fodor Gábor-féle Liberálisok, illetve a Párbeszéd, amelynek vezetőjét, Karácsony Gergelyt az MSZP elfogadta miniszterelnök-jelöltjének”.

A Gyurcsány Ferenc által vezettet DK-hoz csatlakozott a Magyar Szolidaritás Mozgalom és várhatóan a Bokros Lajos-féle MoMa is Gyurcsányékkal fog tartani. Az elemző szerint a baloldali ellenzék számára már nem a választás megnyerése a tét, hanem az, hogy kiderüljön, melyik tömb lesz a legerősebb: a szocialistáké vagy a Gyurcsány-féle vezette együttműködés.

Forrás: Inforádió

Foto: Inforádió

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.