0 0
Read Time:56 Second

A franciák csaknem háromnegyede ellenzi az euróövezetből történő kilépést és a frankra való visszaállást, ami meglehetősen rossz hír Marine Le Pen szélsőjobboldali elnökjelöltnek, aki nagyon is támogatja az úgynevezett „Frexitet”

Az Elabe közvélemény-kutató intézet felmérése szerint, amelyet a Les Echos francia üzleti napilap pénteki száma közölt, a megkérdezettek mintegy 72 százaléka ellenezte, mig 44 százaléka “határozottan ellenezte” a visszatérést a nemzeti valutára.

Marine Le Pen, aki a tavaszi elnökválasztás egyik esélyesének számit, népszavazásra bocsátaná Franciország EU-tagságát, az ország euróövezetből való kilépését és egy újabb francia frank bevezetését.

Az Elabe-felmérés szerint a franciák nagyon nem lelkesednek az EU jelenlegi helyzetéért. A megkérdezettek 37 százaléla úgy értékelte, hogy a “28-ak klubjához való tartozásnak több hátránya, mint előnye van”, 31 százaléka szerint inkább előnye van, mig 32 százaléka úgy vélte, hogy a tagság egyenlő mértékben jelent jót és rosszat.

Másrészt, a közvéleménykutatások eredményei Le Pen vereségéről tanuskodnak  az elnöválasztások április 23-i első fordulójában és a május 7-i második fordulóban, amikor a centrista Emanuel Macronnal, illetve a konzervativ Francois Fillonnal száll ringbe, közölte a Reuters hirügynökség.

Forrás: Agerpres

Forditotta: Péterffy Tünde

Foto:m.portofoliu.hu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.