0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Mozdonyok gyártására és korszerűsítésére szakosodott egyetlen kelet-európai vállalat, a craiovai Softronic, amely négy román vállalkozó irányítása alatt áll, a 2022-es esztendőt 231 millió lejes üzlettel zárta, míg az idén 14 mozdony legyártását tervezi.

„A tavalyi 11 mozdonyhoz képest idén 14-re szeretnénk növelni a gyártókapacitást. Nem sokára új szerződéseket kötünk”, nyílatkozta Sebastian Ghiţă, a cég kereskedelmi igazgatója.

A Softronic tavaly év végén egy TransMontana mozdonyt szállított a DB Cargo Románia csoportnak, mig a következő mozdony idén április végén érkezik meg a csoporthoz. Így, a DB Cargo 27 új mozdonyból álló flottával rendelkezik majd, amelyeket az elmúlt évtizedben a Softronictól vásárolt, a cég illetékesei szerint.

A Softronic emellett elektromos mozdonyokat szállított a svédországi és bulgáriai vasúti teherszállítóknak, de a helyi piacon működő szolgáltatóknak is, mint például az LTE vagy a Deutsche helyi részlege. A gyár tavaly 11, míg az előző évben tíz mozdonyt gyártott magánüzemeltetők számára.

Az 1991-ben Craiovában alapított elektromos mozdongyártóhoz az elmúlt években magyarországi, svédországi, bulgáriai magánfuvarozóktól és a helyi piac vasúti fuvarozóitól érkeztek a megrendelések. Az állami cégek nem pályáztak új mozdonyok beszerzésére.

2014-ben a Softronic legyártotta az első romániai elektromos vonatot (Hyperion), amelyet a Garanti Bank 4,3 millió euróval finanszírozott, míg 2015-ben leszállította a második hasonló típusú szerelvényét.

Forrás: zf.ro

Fordította: Székely Démes

Foto: Ziarul Financiar

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.